Рубрики: Цікаве

Заміокулькас відростив 10-сантиметрові бульби та товсті стовбури: всього лише пересадила його у цей ґрунт

Нічого важкого у вирощуванні заміокулькаса немає – вам усього лише потрібно знати основні секрети догляду за такою популярною та красивою рослиною.

Доларове дерево стане ідеальним доповненням інтер’єру навіть у невеликій кімнаті. Втім, для того, аби рослина завжди залишалась красивою та яскравою, потрібно правильно за нею доглядати. Один із кроків – вчасна пересадка. Розповідаємо про секрети та правила такої маніпуляції.

Як пересадити заміокулькас

Вибір нового горщика для пересадки заміокулькаса – важливе питання. Рослина має м’ясисте листя, а тому чимало важить. Вам потрібно обрати доволі стійку місткість для пересадки.

Обираючи горщик, орієнтуйтесь на об’єм кореневої системи – наступна місткість має бути трішки більшою за попередню. Крім розмірів, важливо звернути увагу ще й на матеріал, з якого виготовлений горщик. Він має бути міцним, оскільки сильна коренева система квітки здатна пошкодити контейнери з неякісного пластику або скла.

Експерти розповіли, як швидко та правильно пересадити заміокулькас в домашніх умовах

У рідному середовищі популярна кімнатна рослина насправді росте на піску з високим вмістом каміння. У домашніх умовах важливо створити схожу атмосферу. Ви можете використовувати легкий ґрунт, який добре пропускає вологу та повітря – підійде земля, призначена для сукулентів і кактусів.

Найкращий спосіб пересадити рослину – перевалка. На дно нового горщика, в який ви збираєтесь пересадити рослину, потрібно помістити дренажний шар і свіжий ґрунт так, аби верхній його рівень був близько на 2-3 сантиметри нижче за край горщика. Акуратно дістаньте рослину зі старої місткості.

Експерти розповіли, як швидко та правильно пересадити заміокулькас в домашніх умовах

Далі потрібно перевірити коріння на наявність гнилі. Якщо ви знайшли пошкодження, то потрібно видалити гнилі частинки разом із застарілим дренажем. Розмістіть квітку в центрі нового горщика та заповніть порожнечі між земляною грудкою та стінками свіжим ґрунтом. Поставте горщик на місце, де раніше стояла квітка. Якщо коріння не було пошкоджене під час пересадки, то додатково затіняти рослину немає потреби.

Поділитися