Рубрики: Цікаве

З цим хитрим методом діда Степана проклюнеться навіть 100-річне насіння: просто городній “відвал башки”

Щоб насіння зійшло швидше, дачники готові вдаватися до будь-яких способів, хитрувати та використовувати свою кмітливість. Сьогодні поділимося ефективними народними методами.

Розповімо вам про один дуже цікавий метод пророщування, при якому проклюнеться будь-яке насіння.

У насіння великих та середніх овочів є своєрідні носики, і їх треба підрізати ножицями, щоб насіння проростало, і в цьому випадку часу на набухання оболонки піде набагато менше.

Така процедура називається скарифікація! Можна загартувати насіння – його по черзі опускають на 1-2 секунди то в окріп, то в крижану воду до 5-6 разів, внаслідок чого вони набагато швидше проклюнуться після посадки.

Насіння висівати в миску на глибину близько 5-6 сантиметрів. Можна для цих цілей застосовувати навіть кришки від торта, але заздалегідь треба зробити дренаж, ретельно їх вимити та обробити розчином марганцівки.

Агрономи розкрили ефективний спосіб пророщування будь-якого насіння

Ґрунт для насіння краще купити в магазині, і добре якщо він буде розведений лісовою та дерновою землею, попередньо продезінфікованою. У мисці робимо борозни на глибину щонайменше 1 сантиметра. Дистанція між насінням має становити не менше двох сантиметрів, а між рядами – не менше ніж три. Такі дистанції допоможуть витримати перець у тарі аж до пікірування, яке робиться приблизно за місяць після висадки, коли виростуть 2-3 листочки.

Після посіву борозенки треба засипати ґрунтом, притиснути землю руками і обприскувати ґрунт із пульверизатора. Ємність можна закрити для створення міні-теплички та поставити у тепле місце. Вже на п’ятий день мають з’явитися перші сходи, після чого ємність треба виставити під сонячне проміння.

В якості матеріалу для укриття підійде проста харчова плівка, але для вентиляції її треба кілька разів проколоти. От і все. Таким чином, практично будь-яке насіння швидко сходить!

Поділитися