Качани виростуть розміром з баскетбольний м’яч: диво-підкормка для капусти. Врожаю вистачить на рік вперед

Капуста, як і всі городні культури, потребує макроелементів. У своєму дачному архіві ми знайшли інформацію, що норма внесення добрива для капусти, у колгоспах становила 35 г на 1 кв. м землі.

А також капуста дуже вимоглива до поливу. У звичайний сезон, без аномальних перепадів погоди, білокачанну капусту поливають не рідше, ніж один раз на тиждень, поступово збільшуючи норму до 10 літрів під корінь. Поливати треба, як мінімум у два підходи, щоб вся волога досягла кореневого шару, а не розтеклася навколо. У другій половині літа капуста вимагає обов’язкового підживлення кальцієм для зав’язування качана і профілактики хвороб.

Однак є елементи, які їй особливо необхідні:

Елемент 1. Сіра. Наприкінці липня – перша половина серпня (середня смуга) капуста потребує підгодівлі. Тому дачник має вносити своїй ділянці сульфати. Найкраще мінеральне добриво для зростання качана капусти — сульфат амонію, в якому містить приблизно 25% сірки, яка необхідна для нормального розвитку точки росту, і плюс до цього містить азот. У другій половині літа, підживлення сульфатом амонію для капусти дуже актуальне.

Крім цього, сірка присутня і в інших добривах, наприклад: “Суперфосфат”, “Борофоска”. З осені заправте грядку для капусти, щоб потім протягом сезону звести підгодівлі до мінімуму. Грядку під капусту перекопуємо, вносимо на один квадратний метр: пів відра перегною, чверть склянки доломітового борошна, чайну ложку з верхом суперфосфату, чайну ложку з верхом сульфату калію, а також дві столові ложки мікроелементної добавки. У вас залежно від ґрунту добрива можуть відрізнятися, але тут головне пам’ятати, що ґрунт на грядці не повинен бути кислим. Але є ще два мікроелементи, на внесення яких капуста чудово реагує. Ця інформація не секретна, і ви зможете її перевірити в інших джерелах.

Експерти назвали найдієвіше підживлення для капусти
Експерти назвали найдієвіше підживлення для капусти

Елемент 2. Бор. Він особливо необхідний у період наливу кочнів, оскільки підвищує їх щільність, а також знижує ризик формування порожнистих стебел. Капуста, вирощена на ґрунтах бідних бором, дуже часто, при зберіганні загниває зсередини, та й взагалі гірше зберігається. Нарешті, ми підійшли до рецепта підживлення (липень-серпень) капусти, здатної збільшити наш урожай приблизно на третину, покращити щільність качанів, надати стійкості капусти до несприятливих погодних умов.

Рецепт:

Для приготування десяти літрів розчину позакореневого підживлення, нам знадобиться 10 г борної кислоти і 10 г молібдату амонію. Розводимо в літрі теплої води. Розбавляємо дев’ятьма літрами, обов’язково додаємо 100 грамів натертого господарського мило як прилипатель. Ретельно перемішати та обробити капусту по листку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини