Рубрики: Цікаве

Вже 20 років поспіль додаю це в лунку під час посадки помідорів: такого врожаю ніколи не бачила у городників

Одна проста дія навесні може допомогти вам отримати щедрий врожай у майбутньому. Розповідаємо, що додати в лунку для кращого росту томатів у відкритому ґрунті.

Прості дії можуть допомогти вам покращити врожай томатів. Якщо ґрунт восени не удобрювали, то навесні важливо “заправити” його, аби потім ви мали можливість зібрати щедрі плоди.

Що додати в лунку до томатів

Серед городників можна знайти чимало таких, які використовують на городі виключно органіку. За тиждень до посадки розсади томатів у відкритий ґрунт потрібно пролити ділянки настоєм пташиного посліду у пропорціях 1 до 20. Норма – пів літра на одну рослину. Ви також можете додати 200 грамів перепрілого гною на одну рослину в лунку під час посадки.

Аби таке органічне добриво не зашкодило кореневій системі, спершу потрібно змішати його з ґрунтом і лише після цього закласти в кожну лунку. Варто прослідкувати, аби коріння помідорів не мало прямого контакту з гноєм. Замість нього ви також можете використовувати зрілий компост – 200 грамів добрива, перемішаного з ґрунтом, на одну рослину.

Експерти розповіли, що додати в лунку з помідорами при посадці для кращого росту

Багато городників додають у кожну лунку під помідори яєчну шкаралупу. Вона містить багато кальцію, а тому це цінний компонент. Його попередньо потрібно подрібнити до стану борошна, а потім покласти в кожну лунку по 2 чайні ложки подрібненої шкаралупи. Як стверджують городники, яєчна шкаралупа слугує гарним захистом від капустянки.

Експерти розповіли, що додати в лунку з помідорами при посадці для кращого росту

Також городники часто додають у лунку перед посадкою томатів кропиву. У травні, коли вже настав час для посадки сіянців у відкритий ґрунт, молода кропива просто повсюди. Опинившись у лунці під шаром землі, вона починає розкладатись й активно насичувати ґрунт корисними мікроелементами та речовинами. Зберіть свіжу кропиву та просто покладіть у кожну лунку по 6 листочків. Присипте їх шаром землі та висадіть розсаду.

Поділитися