Рубрики: Цікаве

Більше ніколи не понесу свої ножиці на заточку: все життя їх псувала, поки подруга-швачка не розкрила секрет

Ножиці – один із найголовніших атрибутів у кожному домі. Оновити їх можна легко та дуже швидко у домашніх умовах, для цього вам не потрібно віддавати їх майстру.

Не всі з нас замислюються про те, що насправді домашні ножиці потрібно регулярно заточувати. Набагато частіше ми думаємо про те, як заточити ножі на кухні. Втім, якщо цей популярний інструмент затупився, необов’язково купувати новий – як заточити ножиці в домашніх умовах?

Як заточити ножиці вдома

Аби процес заточування пройшов максимально швидко та просто, їх потрібно попередньо підготувати. Для цього необхідно виконати декілька простих дій. Спершу подивіться на ножиці та проаналізуйте їх на наявність дефектів. Викривлений або пошкоджений інструмент краще віддати на заточку професіоналу.

Далі потрібно видалити з лез забруднення та пил. Для цього ви можете використовувати антисептик на основі спирту або рідину для зняття лаку з нігтів. Не потрібно використовувати воду. Перевірте також гвинтик – його можна підтягнути у разі послаблення.

Експерти розповіли, як заточити ножиці в домашніх умовах без заточки – поради знавців

Заточувати ножиці потрібно регулярно, навіть якщо вони візуально виглядають гострими. Так інструмент зможе прослужити набагато довше, а у вас більше часу не відніметься. Втім, якщо заточити ножиці потрібно терміново, ви можете скористатись “скляним” лайфхаком.

Експерти розповіли, як заточити ножиці в домашніх умовах без заточки – поради знавців

Скляна місткість, наприклад, банка або салатник, ідеальний варіант для заточки ножиць, який знайдеться у кожному будинку. Результат точно приємно здивує вас, а тому одразу варто попередити – після заточки будьте обережні й не залиште рану на долоні чи тілі.

Скляна тара має бути круглої форми. Добре підійде невелика банка або денце глибокої тарілки. Розкрийте ножиці максимально та помістіть скло між лезами. Зробіть різальні рухи. Повторюйте дії, поки ножиці не стануть достатньо гострими.

Поділитися