Тепер сію кукурудзу тільки за порадами зі старої газети. Врожай завжди щедрий: секрет незвичної висадки

Кукурудза така культура, яка спокійно зросте за сезон із травня до кінця вересня. Їй цілком достатньо часу. Головне сприятливі погодні умови.

Найпростіше – це замочити насіння і коли вони проклюнеться за пару днів – просто посадити їх у ґрунт на постійне місце. На глибину приблизно 5 сантиметрів. І все.

Садимо кукурудзу через розсаду

По-перше, садові магазини щорічно продають готову розсаду кукурудзи. По-друге, кукурудза у землі може не прорости. Пророщене насіння завмирає в холодній землі і згодом просто гниє. Добре, якщо у вас є весняний обігрів теплиці, не потрібно вирощувати розсаду в будинку.

І будь-яку культуру можна посадити через розсаду. Найкращі сорти: Потрійна радість та Медова Казка. Обидва сорти проростають в повному обсязі. Отже, з моменту замочування та посіву має пройти місяць. В травня розсада кукурудзи тихенько вже шепоче: “Господарю! А чи не час мені на грядку? Щось зовсім харчування тут мало, коріння вже вилізло крізь дренажні отвори в горщиках. Того й дивися – нижні листочки почнуть жовтіти”.

Саджаємо кукурудзу незвичним методом: поради городників
Саджаємо кукурудзу незвичним методом: поради городників

Чим добре підзаборне місце для кукурудзи?

Зазвичай вважається, що садити під парканом – щось ганебне. Туди садять все непотрібне, що не шкода. Переваги підзаборної посадки:

Захист від вітру, який міг би поламати чи нахилити високі пагони кукурудзи. У такому місці кукурудза не заважатиме нікому і створювати тінь для інших рослин. Паркан і так створює тінь, тож кукурудза та паркан – рідня навіки! Цей паркан обмежує ділянку майже з північного боку, а отже тут дуже світле місце. А ось з іншого боку паркану – навпаки тінь, отже сиро. Це відмінно підходить для кукурудзи, яка дістане вологу корінням з-під огорожі. А сама залишиться при цьому на світлі.

Кукурудза містить велику кількість вуглеводів, білків, вітамінів і мінералів. Вона використовується для виробництва хліба, кукурудзяного крупу, кукурудзяного борошна, кукурудзяної крупи тощо.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини