Жовте пір’я позеленіє на очах: моя особлива весняна підкормка часнику, яка підвищує врожайність на 100%

У вашого часнику жовтіє листя, або кінчик листа? Думаємо кожен стикався з цією проблемою. У цій статті ми розповімо вам про можливі причини, і що зробити, щоб виправити ситуацію.

Причини:

Рання посадка озимого часнику, посадили восени раніше чи пізніше належного терміну, і можливо він не встиг укоренитися, такий часник не загине, але навесні виходить слабеньким. Занадто дрібна посадка, такі зубчики могли взимку підмерзнути, а навесні випускають жовті листочки.

Поворотні заморозки теж можуть стати причиною пожовтіння пера. Перезволоження чи не вірно обране місце посадки. Найголовніше недостатнє харчування, не хватка корисних елементів, це якраз найчастіша проблема, не всі годують часник, а багато хто вважає, що його взагалі підгодовувати не потрібно.

Експерти назвали дієві методи боротьби з пожовтінням пір'я в часнику
Експерти назвали дієві методи боротьби з пожовтінням пір’я в часнику

Підживлення:

Перше весняне підживлення проводять коли виросте не менше 4-5 листків, потрібно обов’язково дати наростити зелену масу, а для цього потрібен азот. Крім азоту у весняний період часнику потрібен магній, тут підійде сульфат магнію, в сульфат магнії присутня ще й сірка, яка часнику теж потрібна. Все ретельно перемішуємо та поливаємо часник.

Найкраще в міжряддя зробити борозенки і поливати, і вносити добрива зручно через такі борозенки – важливо, щоб підгодівля дійшла до коріння зубчика. Якщо вам такий варіант не подобається, то поливайте і удобрюйте звичним вам способом, від цього залежить якість урожаю.

Наступне підживлення 20 г сечовини на 10 літрів води. На грядки можна внести підживлення сульфат амонієм у сухому вигляді, 20 грамів на 1 кв.м із загортанням у ґрунт. Одна підгодівля – звичайна крейда, вона абсолютно нешкідливий, це і захист, наприклад від мухи та допомагає від гнилі зубчика, та ще й підживлення.

На 10 літрів води беремо 1 склянку крейди (200 г), крейда наситить ґрунт кальцієм + додамо 40 мл нашатирного спирту, все перемішуємо і поливаємо часник, всі добрива повинні доходити до кореня, за прикметою це підживлення проводять під час цвітіння вишні. Після внесення цього підживлення потрібно повторно полити часник, тільки вже звичайною і чистою водою, це робиться для того, щоб вода просунула підживлення в більш глибокі шари.

Через пару тижнів проводимо друге підживлення, в якому азоту вже має бути менше, більше потрібен фосфор і калій. Наприклад на 10 л води 40 грамів нітрофоски, на 10 л води 2 ст. л. нітроамофоски. Деревна зола багата калієм, її можна вносити як у сухому вигляді, так і в рідкому. Поливаємо грядку і посипаємо золу з розрахунку 100 грамів на 1 кв. м, даємо настоятися добу, потім поливаємо часник.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини