Рубрики: Цікаве

Це не добриво, а справжній цілющий настій для розсади: готується елементарно, а отримала карколомний врожай

Щоб розсада росла міцною і здоровою, її неодмінно потрібно підживлювати. В нагоді стануть народні методи, перевірені роками. Про один з них ми й розповімо сьогодні.

Для підживлення розсади городники часто використовують бурштинову кислоту. І ось чому.

У складі бурштинової кислоти знаходиться цукор, крохмаль, тальк та кальцію стеарат – такий склад дуже корисний для розсади, швидко розкладається в землі, і має яскраву стимулюючу дію. Він прискорить проростання насіння, підвищить відсоток схожості, захистить сіянці від будь-яких стресів, хвороб та шкідників, посилить фотосинтез у листі та прискорить зростання коренів.

Ефект від використання лише однієї таблетки бурштинової кислоти дуже схожий на препарат Епін Екстра та Циркон, але коштує у рази дешевше, більш універсальна та надійна. Якщо підживлювати розсаду бурштиновим розчином кислоти, вона буде рости здоровою та сильною.

Розчин із двох таблеток бурштинової кислоти на один літр води використовується для замочування рідини, а ось для підживлення потрібно десять таблеток розвести на 10 літрів води і тричі стимулювати розсаду.

Перший раз підживлення роблять через два-три дня після пікірування для відновлення коріння.

Другий раз – через 2 тижні після висадки на постійне місце.

1 копійчана таблетка з аптеки і кремезну розсаду забезпечено

Третій раз – за пару годин до висадки розсади на грядку, але тут потрібен міцніший розчин. При цьому радимо за кілька днів до внесення бурштинової кислоти полити розсаду азотним добривом.

Разом із бурштиновою кислотою азот швидко засвоюватиметься і рослина буде рости, як на дріжджах. Бурштинова кислота допоможе позбавити розсаду від стресу, відновить її після механічних пошкоджень, захистить від шкідливостей та простимулює активне зростання! Для профілактики обробку бурштиновою кислотою повторюють приблизно раз на два тижні.

Але пам’ятайте, що бурштинова кислота не врятує від шкідників та хвороб, тільки прискорює одужання пролікованої розсади та зміцнює її природний захист.

Поділитися