Рубрики: Цікаве

Користі для врожаю – нуль: сусідка кладе це в лунки під час висаджування картоплі, а даремно. Тільки шкодить

Людина, яка прагне мети, пробує, експериментує, робить висновки й надалі дотримується лише високих показників. Здобути хороший картопляний урожай хочеться всім, проте вдається це не кожному.

Іноді городники-початківці починають бездумно удобрювати грядки всім, що трапиться під руку, наївно вважаючи, що приносять городу і культурам колосальну користь. Однак, це не так. Картопля теж добре реагує далеко не на всі добрива, тому до питання вибору підживлення потрібно підходити з розумом.

Основне правило внесення добрив при посадці картоплі звучить так – підживлення не повинно стикатися з бульбою! В іншому випадку останній отримає опік. Стосується це абсолютно будь-якого добрива, навіть перегною та гною. При внесенні таких добавок в лунку, подбайте, щоб між підживленням і картопляною був невеликий шар ґрунту.

Що стосується заборонених добрив, то спочатку хочемо сказати про пудрування бульб золою. Не робіть цього в жодному разі! Проростання картоплі внаслідок цього сповільниться, та й на посадковому матеріалі можуть з’явитися виразки, що сприяють хворобам. Картопля не любить підгодівлі, що містять у собі хлор. Обов’язково ознайомлюйтесь зі складом добрив, щоб не зашкодити культурі.

Городники розповіли, що не можна класти в лунки під час висаджування картоплі

Те саме стосується кальцію та азоту. Дані добавки лише провокуватимуть появу парші та бурхливе зростання бадилля. Зрозуміло, за таких умов усі сили рослина віддасть вершкам, тому на хороший урожай можна і не сподіватися.

Свіжий гній – строго під забороною! Ось усі мінуси його використання – при розкладанні він сильно нагрівається, містить у собі насіння бур’янів, личинки шкідників і навіть містить нітрати та аміак, небезпечний для рослин. Тож уважно вибирайте добрива для городу, щоб своїми руками не нашкодити культурам!

Гній краще вносити під попередників, у крайньому разі – з осені (на малозабезпеченому ґрунті). Чому? Не розкладену органіку фахівці не рекомендують вносити з кількох причин. Це надлишок азоту в амонійній формі, який тягне зайве зростання бадилля на шкоду формуванню бульб.

Це вуглекислий газ, який також стимулює зростання бадилля, а також багато не корисних для формування бульб газів, що виділяються в процесі мінералізації: це може завдати опіку або уповільнити бульбоутворення.

Процес мінералізації, у результаті якого органічні речовини перетворюються на неорганічні – не завершено. значить, рослини не отримають усі корисні елементи живлення – калій, фосфор, мікроелементи.

Поділитися