Цибулеве лушпиння – це не тільки добриво, але і відмінний засіб для боротьби зі шкідниками: дієві методи

При вирощуванні смородини краще використовувати найпростіший і дієвий засіб - звичайне лушпиння цибулі. Всім давно відомо про бактерицидні властивості лушпиння цибулі, обумовлених хімічним складом.

Нікотинова кислота здатна зміцнювати кореневу систему, допомагає засвоювати сірку, а також азот.

Фітонциди послаблюють життєдіяльність шкідливих бактерій, сприяють розвитку позитивного імунітету.

Вітаміни групи B роблять смородину стійкішою, захищають від утворення гнилі, покращують розвиток саджанців.

Каротин діє як антиоксидант, при цьому створюючи імунітет для культури. До того ж позбавляє грибків, плісняви ​​та різних шкідливих мікроорганізмів.

Приготування розчину

Щоб виготовити розчин, слід заповнити відро на ½ об’єму лушпинням цибулі, залийте киплячою водою і дайте настоятися протягом доби. Отриманий настій процідіть і перш ніж використовувати розбавте водою у співвідношенні 1:2. За допомогою лушпиння цибулі у рослини зміцнюється імунітет, відбувається самовідновлення, створюється захист від шкідників і припиняються гнильні процеси.

До того ж можна скористатися альтернативним методом, приготувавши розчин з очисток цибулі (200 г) і теплої рідини (10 л), склад повинен настоятися протягом п’яти днів. Потім процідіть та застосуйте без додаткового розведення.

Обприскування від захворювань та шкідників

Як тільки настане весна, перед початком розпускання бруньок і через сім діб після обробки чагарників за допомогою бордоської суміші можете обприскати смородину настойкою цибулі. Другу процедуру рекомендують проводити перед цвітінням культури. Об’єм розчину становить 1 л на рослину. Користуючись лушпинням цибулі, не варто побоюватися передозування засобу, тому, що вона не несе небезпеки ні для рослин, ні для людей.

Обробка рослини від попелиці

При виявленні на смородині попелиці приготуйте спеціальний настій, основою якого входять цибульні очищення. Він діє ефективно, особливо на початковому ступені поразки. Розчин приготуйте з лушпиння (200 г) та теплої рідини в кількості 10 л. Склад має настоятись протягом п’ятнадцяти годин. Цю настойку процідіть і проведіть обприскування уражених кущів, не додаючи додаткової води. Настій не перетримуйте, оскільки в ньому відбудеться зниження кількості поживних речовин, і до того ж можуть сформуватись шкідливі бактерії.

Городники назвали натуральне добриво, яке бореться зі шкідниками
Городники назвали натуральне добриво, яке бореться зі шкідниками

Технологія проведення підживлення ґрунту

Крім всього цибульні очищення вважаються чудовим добривом. Щоб його приготувати, візьміть дві жмені лушпиння, залийте окропом (4 л) і поставте на невеликий вогонь приблизно на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Перед використанням розчин остудіть і розведіть у воді – два літри настою на 10 л рідини.

Лушпиння від цибулі можна застосовувати як відмінні ліки та добрива для багатьох садових рослин. Дотримуючись наведених порад і рекомендацій, ви досягнете постійного щедрого врожаю смачних і корисних плодів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини