200 г на 2 літри води і колорадський жук посиплеться: народні методи боротьби з ненажерливими шкідниками

Найкращі органічні способи боротьби з колорадським жуком: цього року врожай буде без шкідників. Колорадський жук - один із головних ворогів рослин, таких як картопля, томати, солодкий перець.

Названий він на честь американського штату Колорадо, в якому в 1859 спустошив всі картопляні поля. Існує багато способів боротьби із цим шкідником. Найпопулярніші з них – застосування різних розчинів та присипок для обприскування рослин. Давайте сьогодні розглянемо найефективніші з них чи найвідоміші.

Посипання золою. Виробляється рано-вранці по росі, або після дощу 4-5 разів за сезон, з моменту появи листочків і до серпня. Для розподілу дрібних крупинок золи використовується велике сито.

Обприскування мильним розчином золи. Перший метод. Готується він із розрахунку 1 кг деревної золи на 10 літрів води. Золу ретельно розмішайте і кип’ятіть протягом 15 хвилин. Потім дайте відвару настоятися дві доби і змішайте його 1:1 з мильним розчином, приготованим з розрахунку: 1 шматок мила на 10 л води.

Другий спосіб приготування розчину: у відрі води розмішати шматок мила, натертого на великій тертці та деревну золу об’ємом 2 літри. Отриманий концентрат розбавляйте водою у співвідношенні 1 л на відро води та використовуйте для обприскування.

Експерти назвали народні способи боротьби з колорадським жуком
Експерти назвали народні способи боротьби з колорадським жуком

Настої трав

Концентрат із зелені томатів. 3 кг томатного бадилля прокип’ятіть пів години в 10 л води. Потім дайте відстоятися, процідіть і розведіть водою з розрахунку 1:5 з додаванням 40 г господарського мила. Настій горіхового листя. З осені зберіть опале горіхове листя і залийте його водою, і настоюйте в дерев’яній бочці до наступного літа, додаючи час від часу подрібнену шкаралупу горіхів. Перед застосуванням процідіть двічі крізь складену кілька разів марлю.

Відвар хвоща польового та кульбаби. Змішайте в рівних пропорціях інгредієнти, залийте їх водою та кип’ятіть протягом 15 хвилин. Потім остудіть, процідіть і розведіть півлітра відвару у відрі води. Настій квітки коноплі. Залийте 200 г квіток двома літрами води та кип’ятіть протягом 5 хвилин. Після чого дайте настоятися, процідіть і додайте до настою 10 г натертого на крупній тертці господарського мила.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини