Зола+борна кислота – це фаворит для буряка: після цього добрива овоч стає солодшим за “Київський торт”

Якщо не підживлювати буряк, то плоди будуть дуже твердими та несмачними. Багато городників для удобрення буряків використовують народні засоби. Про них і поговоримо.

Сьогодні ми розповімо, як розчин із борної кислоти, деревної золи та солі допоможе вам приготувати розчин для підживлення буряка.

Якщо ви запитаєте, навіщо у цій комбінації потрібна сіль, то почуєте, що ця рослина обожнює солоне середовище. Щоб плід не був твердим, його підгодовують сіллю під час дозрівання. Дивно, але це зробить плоди солодшими.

Поливати буряк таким розчином необхідно протягом двох разів на сезон. В перший раз, коли рослини підростають і на них утворюється близько 5-6 листків – зазвичай на початку липня, а другий полив здійснюють буквально через 3-4 тижні, приблизно наприкінці липня. Під час наливання коренеплодів вже за місяць після другого підживлення можна зробити внесення і третього.

Чим підживити буряк, щоб був солодким: поради експерта
Чим підживити буряк, щоб був солодким: поради експерта

Зробити такий розчин дуже просто: беремо 200 г солі, 10 літрів води, додаємо чайну ложку борної кислоти та склянку деревної золи. Деякі городники можуть порадити використання однієї ложки солі на такий обсяг, але від такого несолоного розчину не буде ніякого користі.

Розводьте за нашими пропорціями, і ефект буде просто вау! Якщо ви помітите на буряку жовте листя, видаляти його не потрібно в жодному разі, інакше він починатиме цвісти. Обривати потрібно тільки повністю висохлі листки. Наявність борної кислоти у складі цього розчину простимулює зростання зеленої маси і коренеплоду буряків, підвищує якість плода, насичує його цукром, вітаміном С і каротином, а також покращує лежкість плодів.

А зола дасть рослині масу калію, який сприяє найефективнішому розвитку плода. Рекомендується робити таке підживлення 2 рази за сезон – на початку липня, та під час набору маси коренеплодами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини