Посадила шикарний багаторічник, який освіжив мій сад зеленню та яскравими фарбами: дивовижна астільба

Астільба - чудова і пишно квітуча рослина. Воно користується особливою популярністю у ландшафтних дизайнерів та дачників, завдяки своїй невибагливості та здатності стати справжньою родзинкою саду.

Опис астильби

Це шикарна багаторічна рослина, розлогий кущ якої досягає у висоту до 2 м. Більш компактні сорти застосовують для формування бордюру або живоплоту. Нам астільба сподобалася своїм шикарним тривалим цвітінням протягом усього літа. Однак є сорти, які цвітуть лише 30 днів. Суцвіття астільби хуртові, блідо-рожевого відтінку. Також зустрічаються ромбоподібні, пірамідальні та пониклі. Кольорова палітра представлена ​​лише 4 відтінками:

  • білим;
  • рожевим;
  • бузковим;
  • малиновим.

Астільбу розмножують одним із перерахованих способів:

  • насінням;
  • розподілом кореня;
  • пророслими нирками.

Сівба – на початку березня. Проростають через 3 тижні. Потім потрібний догляд за посадкою протягом року. І лише потім рослини досить зміцніли для пересадки у відкритий ґрунт. Найпоширеніший, доступніший і найшвидший варіант розмноження астільби, який ми рекомендуємо, розподілом кореневища. Кущ викопуємо і розділяємо корінь таким чином, щоб кожен був у довжину не менше 7 см і на кожному відростку були присутні по 2-3 бруньки.

Потім одразу садимо рослини на новому місці. Вдавшись до такого методу на початку весни, можна насолоджуватись пишним цвітінням вже восени. Деякі досвідчені садівники розмножують багаторічник ниркою. Для цього навесні у рослини обрізають одну бруньку з коренем і садять у попередньо підготовлений субстрат, розміщуючи горщик у теплиці. У таких умовах астільба укорінюється цілий рік і наступної весни її висаджують у відкритий ґрунт.

Коли краще садити астільбу?

Найкращий час для посадки красуні – весна. У цей час ґрунт містить достатню кількість вологи, що сприяє швидкому вкоріненню. Найбільш пишне, яскраве та тривале цвітіння відбувається, якщо посадити астільбу на вологому ґрунті. Розміщувати ж рослину під прямим сонячним промінням не рекомендуємо.

Садівники назвали найкращий сорт невибагливих квітів для ландшафтного дизайну
Садівники назвали найкращий сорт невибагливих квітів для ландшафтного дизайну

Правила посадки

Викопуємо яму діаметром 35 см. Засипаємо ґрунтосумішшю, що складалася з:

  • ґрунту;
  • кісткового борошна;
  • золи;
  • перегною.

Все ретельно перемішуємо та вносимо близько 10 л води. Коріння саджанця розправляємо і розміщаємо у лунці. Присипаємо землею і замульчуємо невеликим шаром торфу, щоб ґрунт довше залишався вологим. Подальший догляд за астильбою полягає у регулярних поливах. Рекомендуємо не допускати пересихання ґрунту та поливати рослину якомога частіше.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини