Ось ці квіти можуть наробити чимало бід на ділянці: ці красиві рослини тільки шкодять. Краще їх не садити

Деякі рослини, що опинилися у сприятливих умовах, розростаються настільки, що починають витісняти всіх своїх сусідів. У природі інвазивні види потрапивши на клумбу з родючим ґрунтом починають буяти.

До рослин-агресорів можна віднести:

Конвалія

Чудова квіточка в період цвітіння наповнює сад чудовим ароматом. Рослина здатна розмножуватися з блискавичною швидкістю, заповнюючи весь вільний простір навколо. Саме тому фахівці радять висаджувати його на відстані від клумб або вибирати менш агресивні сорти (махрові, ніжно-рожеві та інші). Для конвалії можна створити менш сприятливі умови, де вона почуватиметься некомфортно. На яскравому сонці у піщаному ґрунті зростання цієї рослини сповільнюється.

Садівники назвали квіти, які не рокемендовано садити на клумбі
Садівники назвали квіти, які не рокемендовано садити на клумбі

Медуниця

Мила рослина з красивим строкато забарвленим листям. Щороку воно дає величезну кількість дрібного насіння, яке з успіхом розносять мурахи. Саме тому медунка з’являється на нових місцях, як із нізвідки. На щастя, квітка має неглибоку кореневу систему, тому не становить серйозної небезпеки для інших рослин. Якщо садівник обзаведеться такою рослиною, йому доведеться регулярно прополювати свою ділянку.

Енотера

Пік цвітіння припадає на початок літа, коли квітка виявляє себе у всій красі. Безліч яскраво-жовтих суцвіть дружно розпускаються, прикрашаючи сад. Якщо посадити енотеру у квітник, то вона бадьорими стрункими рядами почне поширюватися по всій ділянці. Завдяки своїм кореневищам вона захоплює весь вільний простір, не залишаючи іншим рослинам шансів вижити. Щоб надалі не мучиться з виведенням квітки, потрібно спочатку помістити її в менш сприятливі умови. Енотер добре висаджувати вздовж доріжок або місцях з обмеженням у вигляді каменів або щебеню. Цей прийом дозволить стримати зростання кореневищ.

Дзвіночки

Чудові квіточки, до якого б виду вони не належали, завжди дають дуже багато потомства (у кожній насінній коробочці може налічувати до 1000 насінин). Особливу небезпеку становить дзвіночок точкові та інші його сорти. Він проростає в будь-якому лужку асфальту та між тротуарними плитками. Нескінченні сходи сильно турбують садівників, тому єдиним порятунком стане обрізання відцвілих суцвіть до моменту дозрівання насіння.

М’ята

Всі види м’яти (перечна, болотна, смужкова, материнка, меліса та ін.) дають міцні кореневища, одне одного потужніші. Рослина активно розростається, крокуючи городом. Щороку воно захоплюватиме нові території. Оскільки кущі розмножуються за рахунок зростання кореневищ, садівнику необхідно встановити обмеження для них. Можна вкопати бордюрну стрічку, шматки шиферу або використовувати для посадки м’яти будь-яку ємність.

Фіалка запашна

Віола формує красиві фіолетові квіточки, які цвітуть та радують око протягом місяця. Головне лихо криється в її плодючості. Фіалка дає велику кількість насіння. Проростаючи вони своїм корінням сягають глибоко в землю. Квітка з міцними довгими кореневищами дуже незручно виривати. Зазвичай при прополюванні садівникам вдається видалити тільки надземну частину рослини. Кореневища, що залишилися в ґрунті, незабаром дають нові сходи. Посадивши один невеликий кущик, садівник через пару років отримає п’ятиметрове поле, суцільно посипане фіолетовими квітами.

Популярне

Подібні новини