Пожовтіле пір’я вмить позеленіло: бабусина мудрість допомогла врятувати озимий часник після заморозків

Ваш часник раптово пожовк, хоча мав би тішити вас зеленими паростками? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас рецепт добрива, яке вмить оживить грядку.

Навесні дачники часто стикаються з проблемою пожовтіння листя озимого часнику. Ця ситуація не тільки псує зовнішній вигляд грядок, але й сигналізує про проблеми, які можуть вплинути на врожай. Але є простий, але ефективний метод, що буквально оживить часник – це нашатирний спирт.

Чому жовтіє пір’я часнику?

Експерти розповіли, що зробити з озимим часником для покращення врожаю в домашніх умовах
Городник розповів, як аптечний засіб допоміг оживити озимий часник

Перш ніж перейти до виправлення ситуації, варто зрозуміти причини пожовтіння листя часнику. Основна з них — нестача азоту. Цей мікроелемент є основним компонентом для росту зеленої маси рослин. Його дефіцит веде до уповільнення росту і пожовтіння листя.

Недостатній полив також може відбитися таким чином. Часник потребує достатньої кількості вологи, особливо в періоди активного росту.

Ну, і звісно, не слід забувати про шкідників. Цибулева муха та інші комахи можуть також стати причиною проблем з рослинами.

Як виправити ситуацію?

Що зробити з озимим часником навесні
Городник розповів, як аптечний засіб допоміг оживити озимий часник

Звичайний аптечний “нашатир”, або 10% водний розчин аміаку вам допоможе у цій справі. Він є ефективним джерелом азоту. Аж 82% цього мікроелементу знаходиться у засобі.

Аміак допомагає нормалізувати pH ґрунту, що сприяє кращому засвоєнню поживних речовин. Регулярне використання засобі робить землю більш пухкою і сприяє кращій аерації кореневої системи. Крім того, запах віджене цибулеву муху.

Для приготування розчину потрібно розвести 3 столові ложки нашатирю у відрі води. Поливати рослини необхідно з лійки так, щоб засіб потрапляв і під корінь, і на пір’я часнику. Для того, щоб обробити городину, виберіть сухий похмурий і теплий день, коли сонце не таке активне і не дощить. Протягом сезону варто вносити підкормку 2-3 рази для кращого ефекту.

Важливо пам’ятати, що перевищення концентрації розчину може призвести до хімічного опіку кореневої системи рослин. Тому слід суворо дотримуватись рекомендованих пропорцій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини