Підживіть цим полуницю в травні і солодка ягода попре прямо на очах: всього 1 літр на квадратний метр

Для гарного врожаю полуниці дуже важливо підбирати родючий грунт, мульчувати, поливати, розпушувати ґрунт, обрізати вуса та пошкоджене листя та підбирати правильний прикорм.

Одним із ефективних прикормів є деревна зола. З її допомогою садівники отримують врожаї полуниці неймовірних розмірів. Для цього підживлення підходять всі дерева, чагарники, а також можна використовувати золу від бадилля картоплі, стволів кукурудзи, соняшника та інших рослин.

Зола, як підгодівля для полуниці, приваблива за рахунок вмісту фосфору, заліза, марганцю, магнію, бору та інших мікроелементів, сприятливо позначаються на майбутньому урожай полуниці. Деревна зола сприяє утворенню бутонів та активізує зростання ягід та плодів.

Важливо, що деревна зола не містить азоту, тому що він зникає у процесі горіння і це є відмінним показником, тому садівники не рекомендують додавати одночасно азот і золу, тому що таке поєднання провокує бурхливу реакцію та утворення аміаку, що негативно відбивається на полуниці.

Чим підживити полуницю в травні
Чим підживити полуницю в травні

Для приготування підгодівлі вам потрібна одна склянка золи, яку необхідно розчинити в одному літрі окропу, ретельно перемішати та залишити настоюватися на добу, після чого розбавити 9 літрами чистої води та поливати полуницю з витратою: 1 літр розчину на 1 квадратний метр грядки.

Слід додавати підживлення до полуниці навесні, після того, як ви зібрали врожай та під час підготовки до зими.

Такий розчин позначиться на полуниці у вигляді зменшення та нейтралізації кислотності ґрунту, ґрунт стане більше пухкий та збагачений мікроелементами. До того ж, зола збагачує ґрунт, поліпшує прохідність кисню у землю, не дозволяє утворюватися грибкам та шкідникам.

Завдяки деревній золі полуниця стає солодшою, ароматнішою та її термін зберігання збільшується, а кущ росте здоровим та повноцінним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини