Урожай вже на 40-й день після появи сходів: цей сорт огірків не вимагає запилення, не перезріває, не гірчить

Починаємо оновлювати звичні сорти огірків. Причина: потрібно знайти серед величезної кількості нових сортів і гібридів, що пропонуються на ринку, ті, інші, які відповідали б нашим запитам.

Простіше кажучи, оновити посадковий ряд. Іноді такі спроби дають можливість дійсно знайти щось більш підходяще, а іноді, навпаки, змушують зробити висновок, що старі та перевірені сорти надійніші, врожайніші та проводити експерименти з пошуком новинок не варто. Запити за характеристиками огірків такі: ранні, врожайні, смачні, хрусткі, без гіркоти, універсальні і бажано самозапильні. Сорт чи гібрид не має значення, головне, щоб відповідав очікуванням.

Варто зауважити, що деякі з сортів, що полюбилися, за останні 2 роки дуже подорожчали, купувати їх стало не вигідно, враховуючи, що в упаковці найчастіше всього лише 5 насіннячок. Всі вони гібриди і тому зібрати з них своє насіння неможливо. Настав час сіяти огірки для раннього врожаю. Знаменитий сорт “Кураж”.

Сіємо знаменитий “Кураж”, про який багато говорять. Цей сорт вітчизняної селекції відомий із 2002 року. Сорт адаптований до складних кліматичних умов, практично не хворіє на жодні хвороби. Перші огірки виростають через 30-40 днів, урожайність із куща від 10 до 15 кг. За відгуками городників – “Кураж” один із найкращих гібридів серед пучкових сортів огірків.

Сіємо насіння в ґрунт, для посадки використовую касету на 4 осередки. Насіння розкладаємо по одному в кожен осередок, для раннього врожаю чотирьох кущів достатньо. Через три дні побачите перші сходи.

Городники назвали найкращий сорт огірків, який не вимагає запилення
Городники назвали найкращий сорт огірків, який не вимагає запилення

Характеристики від садівників куди цікавіші:

  • кожне насіння сходить;
  • з інших сортів на грядці тільки “Кураж”  пережив похолодання, зійшов і почав рости;
  • слухняні батоги, самі в’ються по опорах і не загороджують прохід;
  • зеленці ароматні, хрусткі, без рідкості;
  • якщо огірки перевисають на батогах, шкірка не грубіє, можна їсти не очищаючи від неї;
  • огірків багато завдяки букетній зав’язі на основному стеблі. Після їхнього збору починають рости огірки на бічних пагонах. Плодоношення триває до осені;
  • “Кураж” добре плодоносить і в теплицях, і у відкритому ґрунті.

Популярне

Подібні новини