Будете спати солодко, як у дитинстві: що не можна їсти перед сном, а які продукти допомагають міцно заснути

Для кращого та міцнішого сну, як виявилось, потрібно куштувати деякі продукти перед сном. Розповідаємо про поради від спеціалістів та основні секрети.

На якість сну впливає дуже багато факторів, і харчування до цього переліку також входить. Якщо у вас часто бувають проблеми зі сном, то можливо причина ховається у неправильному раціоні або режимі харчування. Їжа перед сном – тема, на яку так багато людей і досі сперечаються.

Експерти вважають, що спати голодним шкідливо настільки ж, наскільки наїдатись жирними та смаженими продуктами. Причина в тому, що організм просто не може повноцінно відпочити через порушений обмінний процес.

Продукти для міцного сну

Разом із тим, переїдати також не потрібно та шкідливо. Кожен має знати для себе компроміс та “золоту середину”. Експерти рекомендують перекусити за 2-3 години до сну. Разом із тим, не варто споживати більш як 200-250 калорій у цей час.

Експерти пояснили, які продукти можуть допомогти покращити якість сну
Експерти пояснили, які продукти можуть допомогти покращити якість сну

Також не всі страви й продукти підійдуть для вечірнього перекусу. Як говорять професійні дієтологи, краще відмовитись від смаженої та жирної їжі перед сном. Вона довго перетравлюється. Також не варто перед сном пити каву чи міцний чай, які стимулюють роботу нервової системи. Не їжте червоне м’ясо та ковбасу, солону рибу, солодощі та шоколад перед сном.

Ввечері краще скуштувати ті продукти, які легко засвоюються, як от, наприклад, страви на пару, овочі та фрукти. Разом із тим, краще не вживати холодну їжу, її варто підігріти. Трав’яні чаї з мелісою та ромашкою допоможуть розслабитись перед сном.

Експерти пояснили, які продукти можуть допомогти покращити якість сну
Експерти пояснили, які продукти можуть допомогти покращити якість сну

Крім того, для якісного та міцного сну корисний триптофан, який можна знайти в яйцях, крупах, твердих сирах і курятині. Також корисно куштувати магній із гарбузового насіння та горіхів. Чудово підійде для вечірнього перекусу курага, вівсянка, молочні продукти та варені яйця.

Популярне

Подібні новини