Охочі дізнатися секрет не відстають від мене: підгодовую черешню тільки цим добривом і збираю ягоди все літо

Удобрюючи овочі та ягоди, всі чомусь забувають про вишню та черешню. Їхня врожайність також залежить від правильного добрива, як у картоплі чи огірків.

Хороші органічні добрива для вишні: перепрілий гній, пташиний послід, компост і тирса. Ці добрива роблять ґрунт пухким, родючим і покращують його структуру. Комплексні добрива краще купувати у магазинах. Вони насичуватимуть черешню залізом, калієм, фосфором, необхідні для збільшення плодоношення. Підживлення слід здійснювати з квітня до липня, при пізніших підгодівлях дерева не встигнуть підготуватися до зими. Вносити добрива можна будь-яким способом.

Кореневе підживлення:

Розпушити і рясно полити землю навколо стовбура. Молодому вистачить 20 літрів, старому – 40 літрів. Після цього вноситься добриво. Рідкі добрива просто виливаються довкола стовбура. Сухі – висипайте навколо того ж стовбура і граблями закладіть у ґрунт.

Позакореневе підживлення:

Для позакореневого підживлення потрібен обприскувач. За допомогою його обробіть стовбур, прикореневу область та листя, робіть це ретельно. Краще обприскувати увечері або в похмуру погоду.

Посів навколо стовбура черешні гороху або вівса – виявиться корисним. Коли вони виростуть-скосіть їх і заробіть ґрунт. Можна перенести з овочевих грядок та внести у ґрунт під деревами.

Садівники розповіли, чим підживити черешню для щедрого врожаю
Садівники розповіли, чим підживити черешню для щедрого врожаю

Тільки висадженим деревам підживлення не потрібне, тому що в ґрунті вистачає корисних речовин, які були внесені під час посадки. Але, якщо на листі все ж таки з’являються червоні плями, то підживлення буде потрібно. Плодючі дерева удобрюють 3 рази на рік. Дерева старше 7 років можна удобрювати за рік.

Навесні черешню підгодовують, щоб дерева швидше почали утворювати велику кількість зав’язей. Влітку підживлення потрібно для усунення дефіциту калію та цинку. У ґрунт вноситься розчин зі склянки деревної золи, 10 літрів води та 30 грамів амофоски. На початку серпня проводять рясний полив, щоб загартувати нирки наступного сезону. Восени проводять обрізку дерев та підгодовують сильнішими препаратами. Після заморозків дерева обприскують розчином сечовини: 10 літрів води та 30 грамів сечовини.

Популярне

Подібні новини