Мої томати завжди, як з картинки, бо знаю секретне підживлення: про мої закрутки вже складають легенди

Сьогодні ми хочемо розповісти про те, як покращити стан наших томатних кущів і підвищити їхню родючість за допомогою недорогого аптечного засобу.

Йтиметься про борну кислоту  та спосіб її застосування для даної культури. Період запилення дуже важливий етап у розвитку рослин. Саме в цей час їх необхідно підгодувати бором.

Так кущі не будуть скидати зав’язі та почнуть формування плодів, у яких підвищиться вміст вітамінів. Взагалі, бор необхідний культур протягом усієї вегетації.

Він зміцнює їхній імунітет, повертає насичений зелений колір листя, підвищує захисні сили, допомагає протистояти негативним факторам навколишнього середовища та деяких небезпечних хвороб,  збагачує ґрунт, прискорює дозрівання врожаю, збільшує кількість плодів та значно покращує їх розмір та смакові характеристики.

2 г кристалічного порошку необхідно  розвести в невеликій кількості гарячої води, а коли препарат повністю розчиниться, залити склад 10 л чистої теплої води. Такою підгодівлею поливаємо томатні кущі під корінь.

А якщо вам необхідно зупинити розвиток грибкових недуг, додайте в таке добриво  1 літр свіжого нежирного молока чи молочної   сироватки. Обпризнувши рослини по листку, ви захистите їх від кладоспоріозу та фітофтори.

Чим обробити томати для росту і захисту від фітофтори
Чим обробити томати для росту і захисту від фітофтори

Пам’ятайте, що таку обробку слід  проводити у вечірні години у суху погоду.

Нагадаємо, що у червні томати потребують регулярного поливу, щоб підтримувати рівень вологості ґрунту. Важливо своєчасно видаляти бур’яни, які можуть конкурувати з томатами за поживні речовини та вологу. Підживлювати рослини слід комплексними добривами, що містять азот, фосфор і калій, для забезпечення їхнього здорового росту. Окрім того, необхідно регулярно оглядати томати на предмет шкідників і хвороб та вживати заходів для їхнього контролю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини