Даю це “кухонне” добриво полуниці в червні і на збір багатотонного врожаю викликаю всю родину з 10 людей

Багато недосвідчених дачників вважають, що вирощувати полуницю дуже просто: посадив, полив і чекаєш, поки вона дасть великий урожай стиглих солодких ягід.

Однак це далеко не так, адже без належного догляду жодна рослина не здатна порадувати нас якісними плодами.

Сьогодні ми розповімо про один простий продукт, який можна використовувати  для приготування ефективних добрив для  полуничних грядок. Йтиметься про кухонну сіль.

Отже, щоб підвищити смакові якості та розмір ягід, зробіть наступне дієве підживлення: 30 г сипучого продукту розводимо у відрі води та ретельно перемішуємо. Готовий розчин слід використовувати для кореневого поливу полуниці кущів.

Якщо ваш город здолали бур’яни, 2 столові ложки хлориду натрію та 10 столових ложок столового оцту заливаємо 1 літром окропу.

Отриманою рідиною поливаємо свіжозрізані стебла бур’янів. Рослини вбирають у себе добрива і невдовзі гинуть. Великою проблемою полуничних посадок є слимаки. Боротися з ними хоч і нелегко, але все ж таки можна також за допомогою кухонної солі. Для цього грядки необхідно посипати   хлоридом натрію.

Агрономи розповіли, чим підживити полуницю в червні
Агрономи розповіли, чим підживити полуницю в червні

Коли тіло комахи  доторкнеться до солі, це викличе дискомфорт,  тому що воно почне швидко втрачати рідину. Від цього слимаки незабаром покинуть вашу ділянку.

Догляд за полуницею починається з вибору правильної ділянки для посадки, яка має бути добре освітленою і з родючим, добре дренованим ґрунтом. Важливо регулярно поливати полуницю, особливо під час цвітіння та плодоношення, уникаючи пересихання ґрунту. Мульчування грядок допомагає зберігати вологу і знижувати ріст бур’янів, що сприяє здоровому розвитку рослин.

Щоб забезпечити багатий врожай, необхідно підживлювати полуницю органічними та мінеральними добривами, дотримуючись рекомендованих дозувань. Регулярне видалення вусів і старих листків стимулює ріст нових пагонів і запобігає поширенню хвороб. Наприкінці сезону важливо провести санітарну обрізку і підготовку рослин до зимівлі, щоб забезпечити їх здоров’я і силу на наступний рік.

Популярне

Подібні новини