Цей копійчаний кухонний засіб, який точно у вас є, захистить сад і город від шкідників і хвороб: спробуйте

Харчова сода – це вірний друг і помічник будь-якого дачника, і сьогодні ми розповімо, як можна використовувати її для захисту городу від шкідників, хвороб та в інших цілях.

По-перше, сода добре знезаражує насіння. Щоб зробити замочування на один літр води кладемо чайну ложку харчової соди, розкладаємо посадковий матеріал, замочуємо 12 годин і висаджуємо після висушування.

Також сода чудовий розкислювач ґрунту. Якщо сода починає пінитися після дотику з вашим ґрунтом, значить земля кисла. Щоб виправити ситуацію, потрібно насипати соду на землю і ретельно пролити грядку. Можна перекопати грядку і полити її розчином з літра води та 150 грамів харчової соди. А щоб зробити профілактику кореневої гнилі, можна додати половину чайної ложки в кожну лунку при висаджування рослин.

Городники розповіли про способи використання соди на городі
Городники розповіли про способи використання соди на городі

Соду можна використовувати проти борошнистої роси на агрусі, яблуні, трояндах та інших рослинах. На відро води розводимо 4 ложки соди, 50 грамів миючого засобу для посуду, та обприскуємо рослини перед цвітінням, а також 3 рази під час плодоношення з інтервалом у 4 дні.

Сода – відмінний засіб від шкідників. Можна посипати содою мурашник та мурашині доріжки, можна обробити рослини розчином з 4 ложок соди на відро води від попелиці, а при посадці картоплі половину ложки соди додають у кожну лунку і змішують із землею, щоб не було дротяника та інших шкідників, які поїдають ваш урожай.

Сода є ефективним засобом для боротьби зі шкідниками на городі, допомагаючи відлякувати таких комах, як тля та мурахи. Використання соди на городі допомагає підтримувати здоров’я рослин, запобігаючи появі грибкових захворювань та сприяючи нейтралізації кислотності ґрунту. Також вона може використовуватися як натуральний засіб для очищення інструментів та контейнерів на городі, забезпечуючи їхній захист від іржі та забруднень.

Популярне

Подібні новини