Пару ложок на 1 літр води та розсада буде товста, кремезна, здорова: мій дієвий спосіб підгодувати томати

Вже позаду передпосівна обробка насіння, і не треба думати, коли нарешті чекати на сходи. Треба подумати, чи варто підгодовувати розсаду і чим.

Перше і друге підживлення для томатів. Обов’язково приділіть цьому особливу увагу. Начебто нескладно створити багатий ґрунт, наповнити його потрібними мінералами та мікроелементами та спокійно спати, щоб рослини самі взяли те, що потрібно, коли буде необхідно.

Спочатку посійте насіння в досить бідний ґрунт, щоб коріння могло заглибитися в ґрунт, а під час пікірування зробіть його жирнішим і внесіть потрібне харчування за допомогою підживлення.

Додавайте в ґрунт мінеральні добрива, що діють довго, які повільно розкладаються та не сприяють перенасиченню ґрунту. Такі добрива містяться азот, фосфор, калій у різних пропорціях і необхідні мікроелементи, такі, як магній, бор, мідь, залізо, марганець, молібден, цинк. Розсаді підійдуть добрива, в яких фосфору і калію міститься більше, ніж азоту.

Органо-мінеральні добрива

Ви також можете використовувати вітчизняні органіко-мінеральні добрива. Дослідження показали, що гумати впливають на коріння рослин краще ніж мінерали. Органіку рослини сприймають більш дружньо і засвоюють мінерали разом із гуміновими кислотами ефективніше. Вибирайте склади, в яких переважають фосфор та калій.

Перше підживлення томатів

Перший раз підгодовуйте помідори не раніше появи на рослинах 3-го листка. Підживлюйте не раніше, ніж через 2 тижні після пікірування, оскільки корінню потрібен час на освоєння місця. Якщо розсада потребує швидкої допомоги, то радимо використовувати позакореневе підживлення томатів, яке засвоюється значно швидше. Зменшіть дозу, що рекомендується, в 2 або в 3 рази. Для кращого розподілу розчину по листі та кращого засвоєння додайте гумінові препарати.

Городники назвали найкраще підживлення для томатів
Городники назвали найкраще підживлення для томатів

Органо-мінеральне добриво Райкат Старт (Raykat Start) з Іспанії включає мінеральні речовини у співвідношенні 4:8:3, а також залізо, бор, цинк. Екстракт морських водоростей, амінокислоти, полісахариди роблять його корисним у передпосівній обробці насіння та в першому підживленні розсади. Вперше можна підгодовувати будь-якими мінеральними добривами, важливо, щоб був не нижчий вміст фосфору, краще вищий, ніж азоту. Тоді коріння розвиватиметься добре.

Друге підживлення томатів

Вдруге рослину підгодовують через 2-3 тижні. На той час у томатів з’являються 4-5 справжніх листків. Вибір добрива залежить від якості розсади. Якщо вона росте активно, повторіть таку ж підгодівлю. При відстаючому надземному зростанні використовуйте інший склад, що містить більшу кількість азоту. Наприклад, використовуйте водорозчинне добрива Фертіка Крісталон.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини