Це саморобне “золоте” добриво в червні для часнику – моє улюблене: голівки з кулак і лежать до зими

Підживлення часнику в червні - справа дуже важлива. Про це знає кожен дачник. Як приготувати добриво та правильно його внести - читай далі в нашому матеріалі.

Ще приблизно місяць озимий часник зростатиме перед тим, як нам треба буде прибирати його з грядок та відправляти на зимове зберігання. У червні нам треба закласти основу для збирання  великого та корисного врожаю, і сьогодні ми розповімо вам  про останню червневу підгодівлю, яку треба робити обов’язково для врожаю.

І якщо раніше ми переважно вносили підживлення з азотом, то зараз від нього треба  відмовлятися та переходити на калій з фосфором. Ці мікроелементи допоможуть збільшити розмір головки часнику за рахунок того, що рослина  перенаправить силу з розвитку бадилля на плід. І навіть якщо листя після такого підживлення почне трохи підсихати, не страшно – воно вже однаково зіграло свою роль.

Найважливіше – зробити останню підгодівлю до кінця червня, якщо дозволять погода та час.

Якщо часник виглядає на трієчку, тоді для покращення його самопочуття беріть цілу суміш – на відро води столову ложку сірчанокислого калію, половину столової ложки сечовини та ложку  суперфосфату.

Експерти розповіли, чим підживити часник в червні
Експерти розповіли, чим підживити часник в червні

Відразу зазначимо, що суперфосфат потрібно окремо розвести в гарячій воді і вилити у відро з основним підживленням.

Часник потрібно удобрювати по пролитому ґрунту. А якщо часнику росте добре і багато, і добрив йому не треба, то як останню  підгодівлю внесіть сірчистий калій – розведіть  20 грамів на відро води та пролийте часник.

У ролі добрива можна використовувати монокалій фосфат – його теж потрібно 20 грамів на відро  води, і поливати по 5 літрів такого підживлення  на кожен квадратний метр ділянки із часником. А ще можна підгодовувати часник золою. Вона допоможе продовжити термін  його зберігання.

Для підживлення треба розвести у відрі води 2 склянки золи, настоювати протягом пари годин і пролити часник під корінь. І, мабуть, найважливіше. Якраз  у червні у часника починають відростати   стрілки з насінням, що забирають більшість  сил. Щоб цього не відбувалося, їх потрібно поламати або позрізати зі  всіх рослин, крім двох-трьох.

Коли вони повністю випрямляться, це буде  сигналом до того, що врожай можна збирати!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини