Якщо пір’я часнику пожовтіло: годую його цим “рідким золотом” – ефект дає майже одразу. Мої очі радіють

Багатьом городникам знайома проблема, коли раптом починає жовтіти листя у часнику. Хтось ставиться до цього як до нормального стану, мовляв, все одно пожовкне, що панікувати.

Хтось починає діяти та боротися з пожовтінням. Пожовкле листя на ранньому етапі – небезпечне явище, адже саме від стану листя залежить як часник набиратиме сили і нарощуватиме головки. Головна причина, чому жовтіє листя знизу у часнику – це бідний ґрунт та нестача живлення головок. Пожовтіння листя – вірний знак, що часнику не вистачає харчування, і він починає тягнути корисні речовини з листя.

Важливо! Жовте листя – пряма загроза загибелі рослини, адже саме за допомогою зеленого хлорофілу рослина отримує живлення від сонячного світла за допомогою фотосинтезу. Найсумніші наслідки жовтого листя: зростання зупиняється і часник гине.

Підживлення:

Наш робочий рецепт двокомпонентного підживлення від пожовтіння листя часнику такий: взяти по 20 г сульфату магнію та аміачної селітри, розвести їх у 10 л води. Порошок легко розчиняється у холодній воді, тому не підігріваємо її для приготування розчину.

Поливаємо часник цим розчином прямо під корінь, але обов’язково на вологу землю – так коріння не згорить від добрива. Додатково обприскуємо по листу Феровітом, або Ліпосамом – ці стимулятори та захисники допомагають зберегти вологу в листі, покращити імунітет та захищають від хвороб.

Порада експертів: як врятувати пір'я часнику, що жовтіє і сохне
Порада експертів: як врятувати пір’я часнику, що жовтіє і сохне

Розводимо 1 ампулу на 1,5 л води і обприскуємо на ніч, або в похмурий день. Після такого комплексного підживлення результат очевидний. Часник щороку потрібно садити на новому місці, тому що він сильно виснажує ґрунт і якщо цим правилом знехтувати, то великих головок ви не отримаєте.

Часник любить сонце, його садять на відкритих місцях, у тіні голівки не наллються як слід. Не шкодуючи зрізайте стрілки на озимому часнику, інакше всі сили підуть у них. Не садіть зубчики щільно, нормальна відстань між рослинами – 10 см.

Якщо часник садили восени, то навесні відразу після сходу снігу його потрібно розпушувати, щоб дати доступ повітря до коріння. Не забувайте, що часник поливають суворо під час активного росту, як тільки головки почали визрівати, полив необхідно скоротити до мінімуму.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини