Дайте 1 літр цього настою під кущ капусти і качани зав’яжуться розміром з херсонський кавун: смакота

Капуста починає формувати свої качани в середині липня. Але якщо листя росте великими й соковитими, а качан все ніяк не формується, ймовірно, рослинам не вистачає корисних мікроелементів.

Іноді це відбувається через занадто кислий ґрунт, але у цьому випадку достатньо внести під капусту крейду або соду, та її кислотно-лужний баланс нормалізується. У всіх інших ситуаціях потрібно робити правильні підживлення, і про два з них ми й розповімо.

Перше — це полив йодовим розчином для зав’язки качанів. Саме він і від хвороб захистить, і качани почнуть зав’язуватися максимально інтенсивно. Рецепт приготування добрива наступний: на відро води розводимо 40 крапель йоду, ретельно розмішуємо та виливаємо на кожен кущ.

Всього за сезон потрібно зробити 4 такі підживлення з інтервалом у 3-4 тижні. Вперше поливаємо, коли тільки почав згортатися перший лист всередині капусти. До речі, дачники стверджують, що після таких підживлень капуста зберігається набагато краще.

А ще капуста дуже потребує золи, особливо в липні та серпні. У цій речовині багато калію та фосфору, які допомагають качану наливатися.

Експерти назвали ефективне народне добриво для капусти
Експерти назвали ефективне народне добриво для капусти

Із золи готують деревний настій: заливаємо 2 літрові банки золи десятьма літрами води, настоюємо протягом доби, розводимо літр настою на 10 літрів чистої води та поливаємо по літру на кожен кущ.

Зола одночасно і ґрунт розкислює, і допомагає сформуватися головкам, та активізує перетікання поживних речовин у качан, щоб він виріс великим і соковитим. Але перед внесенням деревної золи необхідно обов’язково зволожити ґрунт, адже у сухій землі проводити підживлення немає сенсу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини