Одні пустоцвіти на кабачках? Спробуйте ці перевірені народні методи, які “підстьогнуть” плодоношення

Не дивлячись на невибагливість кабачків, все ж таки існують деякі особливості посадки та вирощування, які потрібно враховувати, якщо хочемо отримати багатий урожай.

Першими на кабачках завжди з’являються чоловічі квіти — пустоцвіти, а жіночі виростають трохи пізніше. Якщо ми садимо гібриди, то там переважно жіночі квіти, і такі гібриди дають великий урожай. Якщо садимо сортові, то їм потрібна допомога в запиленні, адже чоловічі квітки не здатні формувати зав’язі та в народі називаються пустоцвітом. Проте це не завжди проблема, оскільки чоловічі квітки запліднюють жіночі і незабаром самі опадають.

Але іноді кількість порожнього цвіту значно перевищує кількість жіночих квіток. У цьому випадку слід звернути пильну увагу на кабачки. Причини виникнення великої кількості порожнього цвіту можуть бути наступними: несприятливі погодні умови, кислий ґрунт, неправильна посадка, посів свіжого насіння, яке схильне до утворення пустоцвітів, надлишок азотних добрив, недостатня кількість комах-запилювачів.

Городники розповіли, що робити, якщо на кабачках пустоцвіти
Городники розповіли, що робити, якщо на кабачках пустоцвіти

Щоб отримати врожай раніше, можна попрацювати бджілкою: у чоловічої квітки потрібно обірвати або обрізати віночок, залишивши серединку з порошинками, і доторкнутися до маточки у жіночої квітки. Також можна провести запилення жіночих квіток за допомогою пензлика — надійний та перевірений неодноразово спосіб.

Для утворення плодів на кабачках потрібно влаштувати їм стрес, а саме — не поливати кілька днів. Як тільки листя стало опускатися і підв’ядати, варто рясно полити. Також можна для утворення плодів використовувати ще один спосіб: обприскати рослини солодкою водою для залучення комах-запилювачів.

Ще одна причина може полягати в тому, що рослині просто не вистачає мікроелемента бору. Саме бор сприяє зав’язуванню плодів та їх нормальному зростанню. Для цього підживлюємо бором або борною кислотою з розрахунку 5 грамів на 10 літрів води.

Догляд за кабачками
Догляд за кабачками

Підживлюйте кабачки органічними добривами або компостом кожні 3-4 тижні для забезпечення необхідними поживними речовинами.
Проводьте розпушування ґрунту навколо рослин після поливу або дощу, щоб покращити аерацію кореневої системи та стимулювати ріст.

Популярне

Подібні новини