1 столова ложка цього на 10 літрів води і врожай солодкої моркви не зупинити: на коренеплоди любо глянути

Якщо ви хочете отримати великий урожай соковитої та великої моркви, не забувайте про те, що дану культуру, як і всі інші, необхідно підгодовувати.

Сьогодні ми розповімо про те, який засіб найкраще підійде для цих  цілей. Застосовувати його потрібно, коли ваші посадки вже випустили як мінімум по 3 справжні листочки.

У цей період моркві необхідно дати добрива, які містить азот. Саме вони простимулюють нарощування кореневої системи та зеленої маси.  Отже, кропиву, подорожник і кульбабу нарізаємо на частини та заповнюємо ними наполовину 10-літрове відро. Залишаємо в теплому місці на тиждень, періодично помішуючи, після чого проціджуємо і 2 літри отриманого  концентрату розводимо у 10 літрах чистої води.

Таким складом поливаємо морквяні грядки під  корінь на попередньо зволожений грунт.

Експерти розповіли про ефективне добриво для моркви
Експерти розповіли про ефективне добриво для моркви

Якщо ви вже видалили всі бур’яни з дачної ділянки, тоді скористайтесь   курячим послідом. 500 мл готового настою  розбавляємо відром води та вносимо під корінь.

Якщо такого засобу у вас теж не виявилося, обробіть моркву розчином,   приготованим з 1 столової  ложки карбаміду та 10 літрів води. Через 5-6 тижнів після внесення азотного підживлення, посадкам необхідно дати фосфор та калій. Ці необхідні елементи містяться, наприклад, у деревній золі. 2 склянки просіяної золи та 1 склянку 9-відсоткового столового оцту розводимо   у відрі води та залишаємо на пару годин. Після  цього засіб використовуємо для поливу грядок.

Бажаємо вам щедрого врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини