Кабачок-гігант! Посадила цей сорт на ділянці, а вже у серпні – аж ломилося від врожаю. По 20 кг з рядка

Вибір кабачка для вашого городу може здатися складним завданням, адже існує безліч сортів, які відрізняються за кольором, розміром, формою, термінами дозрівання та смаковими якостями.

Щоб допомогти вам з вибором, я підготувала список найкращих сортів кабачків, які підходять для вирощування в Україні.

“Грибовський 37”

Цей ранньостиглий сорт кабачка здатний давати урожай вже через 40-50 днів після сходів. Плоди “Грибовського 37” циліндричної форми, з гладкою шкіркою, світло-зеленого кольору. Цей сорт відрізняється високою врожайністю, стійкістю до хвороб та шкідників, а також гарною транспортабельністю.

“Грибовський 37” – це універсальний сорт, який можна вживати в їжу у свіжому, вареному, смаженому та тушкованому вигляді.

“Кавілі F1”

“Кавілі F1” — це ранній сорт кабачків, який призначений для вирощування не тільки у відкритому грунті, але і у теплицях. За формою плоди циліндричні та містять багато цукрів. Якщо втомилися від постійної боротьби із борошнистою росою — цей сорт саме для вас. Він вирізняється своєю стійкістю до цієї хвороби.

Цей сорт варто посадити не тільки через високу врожайність, а й через те, що він є неодмінно гарним кандидатом для консервування лечо та аджики.

Експерти розповіли про догляд за кабачками у відкритому ґрунті та дали дієві поради
Городники порадили сорти кабачків для висадки на городі

“Арал F1”

“Арал F1” – це ранньостиглий гібрид кабачка, який дозріває через 40-45 днів після сходів. Плоди цього гібриду циліндричної форми, з гладкою світло-зеленою шкіркою.

“Арал F1”, як і “Грибовський 37”, має високі показники врожайності. Цей сорт стовідсотково підходить для посадки з перспективою на продаж, бо найкраще переносить довготривалі перевозки.

Цей гібрид універсальний у використанні: його можна вживати в їжу у свіжому, вареному, смаженому та тушкованому вигляді.

При виборі сорту кабачка важливо враховувати не лише свої вподобання, але й кліматичні умови вашого регіону, а також особливості ділянки, на якій ви плануєте його вирощувати.

Популярне

Подібні новини