1 літр під кущ – і кабачки всі у зав’язях: немає пустоцвітів незалежно від погоди. І в спеку, і в холод

Кабачки потішать вас неймовірним врожаєм, якщо їх правильно підживити. Ділимося секретним рецептом добрива, яке вмить дасть вам купу зав'язей.

Кабачки – неймовірно родюча культура, яка радує своїми плодами багатьох садівників. Однак, досить часто трапляється так, що рослини мають багато жовтих бутонів, але плоди не зав’язуються. Ця проблема називається “пустоцвітами”.

Пустоцвіт – це чоловіча квітка, яка, до речі, є досить потрібною на кущах. У природи немає нічого зайвого і такі неродючі бутончики слугують для запилення жіночих суцвіть для подальшого формування плодів. Причин великої появи пустоцвітів може бути багато, зокрема погодні умови, нестача поживних речовин або неправильно підібрані сорти. Також вагому роль може зіграти відсутність комах-запилювачів.

Городники розповіли, чим найкраще підживлювати кабачки в липні
Городник розповів, чим простимулювати родючість кабачків у липні

В усіх випадках рослина не отримує достатньої кількості необхідних умов для утворення плодів. Також однією з причин може бути нестача мікроелементів у ґрунті, що не дозволяє рослині нормально розвиватися і давати плоди.

Для того, щоб позбутися пустоцвітів і забезпечити високу врожайність кабачків, можна використовувати спеціальні добрива. Одним з ефективних засобів є підживлення із деревного попелу. Це природне джерело калію, фосфору та інших важливих мікроелементів, яке допомагає покращити стан ґрунту та стимулювати утворення зав’язів.

Експерти розповіли про основні правила видалення листя на кабачках у відкритому ґрунті
Городник розповів, чим простимулювати родючість кабачків у липні

Рецепт приготування добрива із золи дуже простий: 2 літри згорілої деревини розчиняють у 10 літрах води і настоюють протягом кількох днів. Після цього розчин необхідно розвести водою у співвідношенні 1:10 і поливати під кущики кабачків. Такий підхід забезпечить рослини всіма необхідними елементами, які сприятимуть утворенню плодів, незалежно від погодних умов.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини