Це справжній “щит” проти фітофтори на помідорах: 3 простих народних засоби, які врятують ваш врожай томатів

Сьогодні ми розповімо про прості та ефективні засоби допоможуть зберегти ваші томати здоровими та врожайними, захистивши їх від фітофторозу.

Якщо фітофтороз потрапляє на ділянку, він починає знищувати різні культурні рослини, але особливо ласий він на томати. Це грибкове захворювання, яке може залишатися в землі, в минулорічних залишках рослин і навіть на дачному інвентарі, який не було оброблено з минулого року. При високій вологості, сильних коливаннях температури і ослабленому імунітеті рослини фітофтора вражає листя та плоди томатів, і від урожаю майже нічого не залишається.

Для профілактики цієї хвороби можна використовувати народні та безпечні засоби. Томати не терплять сусідства з картоплею та перцем. Дистанція між кущами повинна дозволяти їм нормально провітрюватися і освітлюватися, а ще не слід заливати помідори водою.

Важливо правильно видаляти нижнє листя та пасинки, розпушувати ґрунт та мульчувати міжряддя. Але навіть за дотримання всіх цих правил, фітофтора може проявитися у вигляді усихання суцвіть, плям на плодах, стеблах і листі. Для ефективної профілактики рекомендується кожні 2 тижні обробляти томати спеціальними засобами.

Городники розповіли, як боротися з фітофторою на томатах
Городники розповіли, як боротися з фітофторою на томатах

Ось три рецепти, які допоможуть уникнути фітофторозу на томатах:

Молоко та йод. Візьміть один літр нежирного молока, чайну ложку аптечного йоду і розчиніть їх у відрі чистої теплої води. Цим розчином обробляйте рослини раз на 14 днів. На листі завжди буде утворюватися плівка з молока, яка захищатиме від хвороб.

Часник. Візьміть 150 грамів часнику, подрібніть його та залийте склянкою теплої води. Настоюйте кілька годин, потім вилийте суміш у відро води та обприскуйте помідори щотижня.

Фурацилін. У відрі води розчиніть 10 таблеток фурациліну та обробіть томати двічі за сезон. Вперше під час цвітіння, а вдруге за 10 днів до збирання врожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини