1 дрібка на відро води – і огірки суцільно в “жіночих” квітках: пустоцвітів одиниці, зав’язі міцні як ніколи

Квіти на огірках — дуже важливий елемент для формування майбутнього врожаю. Як сформувати більше суцвіть для зав'язей плодів — дізнайтеся у матеріалі.

Однією з найпопулярніших культур на наших українських городах є огірки. Вирощування цих рослин, хоч і здається простим, вимагає певних знань і навичок. Особливо це стосується досягнення балансу між “чоловічими” і “жіночими” квітками. Щоб ваша городина мала якомога більше плодів, варто звернути увагу на певні хитрощі, які допоможуть збільшити кількість “жіночих” суцвіть.

Ці квітки – це ті, з яких утворюються плоди. Вони мають приймочки, тичинкові ниті і зав’язь, з якої згодом розвивається огірок. “Чоловічі” квітки, або пустоцвіти, слугують для запилення. Вони не дають плодів і часто розчаровують городників, коли на кущі їх забагато, адже це означає, що врожаю не буде.

Ефективне підживлення огірків
Експерти розповіли, як збільшити кількість жіночих квіток на огірках

Існує простий і дієвий спосіб збільшити кількість “жіночих” квіток на огірках. Для цього потрібно приготувати розчин з аптечної борної кислоти. Всього одна дрібка цієї речовини на відро води – і ваші огірки будуть рясно вкриті зав’язями, тоді як пустоцвітів стане значно менше.

Борна кислота має унікальні властивості. Вона сприяє формуванню майбутніх плодів, збільшує врожайність та покращує якість овочів. Для підживлення огірків потрібно взяти одну чайну ложку борної кислоти (близько 5 г) на 10 літрів води. Речовину слід спочатку розчинити в склянці окропу, оскільки в холодній воді вона розчиняється погано. Після цього отриманий розчин потрібно влити в розпилювач і ретельно обприскати всі огіркові кущі з усіх боків. Найкраще це робити вранці, коли рослини найбільш активно вбирають поживні речовини.

Завдяки цьому підживленню огірки ростуть як на дріжджах
Експерти розповіли, як збільшити кількість жіночих квіток на огірках

Підживлення огірків борною кислотою допомагає не лише збільшити кількість “жіночих” квіток, а й зміцнює зав’язі, роблячи їх міцними і стійкими до різних захворювань. Це особливо важливо в умовах мінливого клімату, коли рослини можуть піддаватися стресу через різкі зміни температури або вологість.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини