Дід Василь ошелешив усе село своїм врожаєм: “городні дива” починаються з відра води та 2 склянок цього

Регулярне застосування цього природного та ефективного добрива допоможе навіть городникам-початківцям отримати здоровий та рясний урожай огірків і помідорів.

Деревна зола – це справжня скарбниця корисних мікро- та макроелементів для городніх рослин. При згорянні деревини та трави утворюється легкозасвоювана форма поживних речовин, яка містить практично всі необхідні рослинам мінерали: фосфор, магній, кальцій, бор, марганець, сірку та інші.

Це цінне добриво можна отримати, спалюючи старі гілки або збираючи золу після приготування шашлику. Після багаття залишається чимало золи, яку варто просіяти через сито та зберігати в окремій тарі для подальшого використання.

Для приготування підживлення огірків потрібно взяти 2 склянки золи, висипати у десятилітрове відро води та залишити настоюватися на добу. Цим настоєм поливають огірки під корінь. У такому розчині міститься багато легкозасвоюваного калію, який надзвичайно важливий для огірків. Достатньо внести по одному літру під кожну рослину, щоб огірки добре плодоносили та менше хворіли.

Експерти пояснили, як використовувати золу для вирощування рекордного врожаю овочів
Експерти пояснили, як використовувати золу для вирощування рекордного врожаю овочів

Нерозчинний осад, що залишився після підживлення огірків, можна використати для приготування добрива для томатів. Його потрібно залити однією склянкою 9% оцту і залишити на 2-3 дні. В результаті отримаємо доступне для коренів і листя кальцієве підживлення, яке підходить як для томатів, так і для огірків.

Для обприскування по листу 3 літри цього настою розводять ще сімома літрами води до загального об’єму 10 літрів. Решту настою можна використати для підживлення помідорів під корінь без розведення, але краще це робити після поливу.

Популярне

Подібні новини