Хімію залиште для сусідів: запобігти пероноспорозу можна способом з дачного журналу 90-х. Огірки аж буяють

Несправжня борошниста роса, або, як її правильно називати, пероноспороз, може завдати чималої мороки дачникам. Проте, є спосіб захистити огірки і навіть без хімії!

Серед дачників, які намагаються виростити здорові та щедрі врожаї огірків, проблема пероноспорозу є однією з найболючіших. Ця хвороба, викликана грибком, може за лічені дні знищити всі плоди вашої праці Проте, є простий спосіб, запозичений з дачного журналу 90-х років, який досі актуальний і не потребує використання хімічних препаратів.

Дійсно, зараз на ринку купа препаратів, що діють на основі біофунгіциду, тут можна згадати “Віріде”, “Конінга” та “Харціанум”. Ці препарати є екологічно безпечними і ефективно борються з борошнистою росою, не завдаючи шкоди ані рослинам, ані довкіллю. Проте, коли допомогти врожаю потрібно тут і зараз на допомогу приходять народні методи.

Огірки з кетчупом "Чилі" для справжніх гурманів
Городник розповів, як без хімії перемогти пероноспороз огірків

Перш за все, потрібно взяти 3 столові ложки соди, розм’якшити 50 грамів господарського мила і розчинити у 10 літрах відстояної теплої води. Варто пам’ятати, що рідина повинна бути саме відстояною, щоб позбутися можливих домішок хлору, які можуть негативно вплинути на розчин. Засоби мають повністю розчинитися у воді протягом 20 хвилин. Це забезпечує рівномірне розподілення активних речовин у розчині, що підвищує його ефективність.

Городник розповів, як вивести пустоцвіти на огірках содою
Городник розповів, як без хімії перемогти пероноспороз огірків

Після цього розчин потрібно процідити. Це дозволить уникнути можливих великих частинок, які можуть засмітити розпилювач.

Після підготовки засобу, його потрібно перелити в розпилювач і ретельно обробити листя огірків. Важливо обприскувати листя як зверху, так і знизу, оскільки грибок може розвиватися на обох сторонах листка. Регулярна обробка цим розчином допоможе запобігти розвитку борошнистої роси і забезпечить здоров’я рослин.

Популярне

Подібні новини