Мої качани капусти тепер не бояться жодних шкідників: все завдяки цьому простому рецепту з кухонної шафи

На капусті на початку та в середині літа з'являються маленькі чорні комахи, які живляться соком капусти. Це один із найулюбленіших овочів попелиці, оскільки капуста дуже багата живильними соками.

Але крім попелиці, капусту атакують капустянки, слимаки та ще кілька шкідників. Як боротися з цими шкідниками та зберегти врожай?

При перших ознаках появи шкідників слід одразу обробити качани та листя капусти содовим розчином – він ефективно позбавить від шкідників і навіть допоможе капусті інтенсивніше рости. Розчин із соди від шкідників порадив сусід, який обробляє таким засобом свою капусту вже багато років і завжди задоволений результатом.

Для приготування потрібно взяти літр води, розвести в ньому 15 г соди, одну столову ложку золи та одну столову ложку господарського мила, бажано натертого на тертці. Усі інгредієнти ретельно змішуються до отримання однорідної маси, проціджуються, заливаються в пульверизатор і обприскуються на капусту в суху безвітряну погоду, коли сонце вже зайшло або ще не зійшло.

Експерти розповіли, як позбутися шкідників на капусті
Експерти розповіли, як позбутися шкідників на капусті

Мило у складі такого засобу використовується як прилипач, щоб розчин не змивався з листя, а затримувався там якнайдовше. Шкідники загинуть буквально за кілька годин після обробки, а через 3-4 дні процедуру рекомендується повторити, щоб закріпити ефект.

Такий розчин не тільки нешкідливий для капусти, але й дуже корисний – сода та зола стимулюють активне зростання та нарощування качана, а також розкислюють ґрунт, створюючи сприятливе середовище для засвоєння рослиною корисних мікроелементів.

Популярне

Подібні новини