Беру 3 “штучки” на відро води з крану – і біди не знаю: пір’я зеленої цибулі ніколи не жовтіє, і шкідників 0

Здавалося, що може бути легшим, аніж вирощування цибулі, проте, справжні дачники знають що щедро городина родить, коли її правильно і вчасно підживлюють. Як зробити це у липні?

Вирощування зеленої цибулі на власній грядці — це завжди приємне і корисне заняття. Щоб пір’я городини залишалося зеленим, здоровим і без шкідників, існує простий рецепт розчину, який можна приготувати вдома.

Зелена цибуля потребує певних мікроелементів для здорового росту, таких як азот, калій та фосфор. Азот необхідний для росту листя і забезпечує насичений зелений колір. Калій покращує обмін речовин, підвищує стійкість до хвороб і шкідників, а фосфор сприяє розвитку кореневої системи та зміцнює рослину.

Експерти розповіли, чим правильно підживити цибулю в липні

Добриво, яке ми пропонуємо зробити як раз таки і містить ці всі необхідні компоненти. Для приготування цього розчину потрібні 100 г солі, 3 столові ложки нашатирного спирту та 2 грами марганцівки. Все це слід розвести у 10 літрах води з крану. Після цього ретельно перемішати отриману рідину та підготувати її до поливу.

Сіль допомагає відлякувати деяких шкідників та збільшує вміст калію в ґрунті. Нашатирний спирт є чудовим джерелом азоту, що стимулює ріст листя, а марганцівка виконує роль дезінфектора та джерела марганцю, який покращує обмінні процеси в рослині.

Дачники розповіли, чим підживити цибулю для гарного врожаю
Експерти розповіли, чим правильно підживити цибулю в липні

Поливати зелень таким розчином варто раз на тиждень, що забезпечить їй необхідний захист і живлення. Це просте і ефективне рішення дозволить насолоджуватися свіжою, зеленою цибулею без жовтизни та жуків.

Також варто зауважити на останок, що при приготуванні підживки необхідно чітко дотримуватися нормі внесення інгредієнтів, аби не переборщити. Пам’ятайте, що у дачників, як у лікарів: головне правило — не нашкодити.

Популярне

Подібні новини