Моя цибуля не жовтіє і росте з кулак: все завдяки простому трюку для “цибулевого царства” від куми Наталки

Щоб цибуля не жовтіла, їй потрібні два основних фактори – гарне світло та мінеральні компоненти в ґрунті. На родючому ґрунті цибуля матиме гарний імунітет, щоб боротися з різними захворюваннями.

Для забезпечення живлення ґрунту потрібно задуматися про внесення добрив, і ідеальний час для цього – середина літа. Саме зараз починає активно формуватися  головка, тому потрібні правильні добрива, щоб нарощувати саме її, а не зелену масу.

В липні досвідчені дачники рекомендують використовувати азофоску. Корисні речовини, які містяться в її складі ( фосфор, калій і трохи азоту), допомагають збільшити головку і наземні частини овоча. Окрім того, добриво зміцнює імунітет посадок до різноманітних хвороб.

Для приготування добрива потрібно розвести 20 грамів азофоски в одному відрі води. Поливайте цибульні грядки теплим розчином по добре прогрітому ґрунті. Кінець червня та середина липня – це ідеальний час для внесення азофоски.

Городники розповіли, що робити. щоб не жовтіла цибуля
Городники розповіли, що робити. щоб не жовтіла цибуля

Та важливо дотримуватись певних правил. По-перше, це стосується дозування. Вносьте саме так, як вказано в інструкції, щоб не нашкодити рослинам. Також можна чергувати внесення азофоски з мінеральними підживленнями. Наприклад, два роки – азофоску, а на третій -міндобрива.

Добрива – це, звісно, важливо! Проте не забувайте про елементарні правила догляду, одним з яких є полив. Літо 2024 року в Україні особливо спекотне, а це означає, що всім городнім та садовим посадкам потрібно багато вологи, щоб мати сили на розвиток.

Завжди проводьте полив вранці або ввечері. В розпал спеки це робити категорично заборонено, адже користі рослини не отримають взагалі.

Популярне

Подібні новини