100 грамів на 1 літр води — і моя грядка пишно “буяє”: збираю повні відра соковитих та мʼясистих кабачків

Кабачки — основа багатьох страв та літнього столу чи не кожного українця. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла гарний народний рецепт для того, щоб ви отримали щедрий врожай.

Кабачки. Цю городину можна назвати по-справжньому “овочем-хамелеоном”, адже з нього можна приготувати гарний гарнір до м’яса, пікантну консервацію та навіть варення! Вирощувати рослину в Україні почали не так давно, в історичному плані, а саме у 18 столітті. Тоді насіння вперше завезли на наші терени.

Дачники завжди шукали способи збільшити родючість кущиків, і перед тим, як застосовувати покупні магазинні добрива, радимо скористатися рецептом простої народної підживки.

Як правильно обрізати листя на кабачках
Аграрії розповіли, як виростити кабачки по 4 кіло

Одним із ключових елементів у цій підгодівлі буде зола. Мабуть, не варто багато розповідати, що деревний попіл є одним з найбільш ефективних природних засобів, який допомагає підвищити родючість. У складі згорілої деревини є калій, фосфор та всі необхідні мікро та макроелементи для здорового зростання рослин. Загалом вчені знайшли понад 30 компонентів у золі, які допомагають покращити стан судинних стінок, зробити городину більш стійкою до грибкових захворювань та загалом простимулювати бутонізацію і утворення зав’язей.

Використовувати цей природній матеріал дуже і дуже легко. Достатньо лише однієї склянки попелу на 10 літрів води, аби зробити добриво. Йому слід дати настоятися у теплому темному місці пару годин для кращого ефекту, тому радимо одразу робити підживку у великій кількості, адже кабачки дуже ласі до такої підгодівлі.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний і незвичайний салат із кабачків – літня закуска
Аграрії розповіли, як виростити кабачки по 4 кіло

Вам знадобиться близько 5 літрів добрива на один кущик. Вносити його слід у липні о 6-7 годині ранку. Зважаючи на аномальну спеку, це ідеальний час, коли потрібно поливати грядки. Так коріння овочів буде добре всотувати необхідні мікроелементи, а вода передчасно не випарується із ґрунту.

Популярне

Подібні новини