Оголосила “сухий закон” для томатів: більше не поливаю помідорні грядки, а врожаю збираю по 25 кг з куща

Чи ви чули коли-небудь про такий метод вирощування томатів, де не потрібно вносити воду? Це дійсно дивує, бо помідори, як ми знаємо, водичку попити люблять, але спосіб працює і розповімо як.

Спершу це може здатися нелогічним: ну як можна виростити здорові овочі без води? А виявляється, це дійсно так! З помідорами метод працює, як годинник.

Коли літо помірно сухе і тепле, поливати помідори 1-2 рази на тиждень — норма. Так рослини отримують достатньо вологості, щоб нарощувати зелену масу та родити. Але є цікавий момент, коренева система, годувальниця томатів починає активно розвиватися лише тоді, коли плоди починають наливатися, що відбувається з певним запізненням. Тому на етапі висадки ще тільки розсади треба простимулювати коріння рости вглиб у пошуках води. Тобто, поки кущики ще зовсім маленькі, слід перевести їх у режим “виживання”.

Експерти розповіли про найкраще добриво для помідорів у відкритому ґрунті
Аграрії розповіли, як виростити томати без поливу

У відсутності регулярного поливу ґрунт поступово підсихає, змушуючи коріння рослин шукати вологу глибше. Це стимулює розвиток потужної кореневої системи задовго до початку плодоношення.

Такий підхід має кілька переваг. Дачники на форумах повідомляють, що спробувавши цей спосіб, кущі починають давати зав’язі раніше, а самі рослини не потребують частого внесення води. Аби ще поліпшити ефект, радимо замульчувати землю, аби уповільнити випаровування вологи.

Городники порадили надійний спосіб обрізки листя на кущах помідорів у відкритому ґрунті
Аграрії розповіли, як виростити томати без поливу

З цього випливає ще одна додаткова перевага. Це боротьба з фітофторою. При рясному поливі, спеці та надмірній вологості на томатах починає розвиватися грибок. Спершу він непомітний, а згодом і оком не кліпнете, як весь врожай у чорних плямах. Однак, використання методу відмови від поливу вже на етапі посадки розсади дозволяє забезпечити рослину необхідною міцністю і стійкістю, знижуючи ризик захворювання.

Популярне

Подібні новини