Врожаї збираю по 2-3 рази за сезон, бо родить, як не в себе: що посадити на грядці після збору редиски

В середині літа, коли вже зібрали перші врожаї, постає питання: щоб такого ще посадити, аби врожай зібрати і щоб грядка не простоювала дарма. Ось кілька видів овочів, які просто створені для цього.

Коли ми зібрали перший врожай, одразу постає питання, що є посадити на місці зібраних овочів. Варто розуміти, що просто залишати ділянки пустими — не дуже добра ідея. Адже ґрунт має здатність вивітрюватися, а також дуже швидко заростати бур’янами. Крім цього, від дощів на ньому може утворитися тверда кірка, яка не сприятиме гарній посадці овочів наступного року.

Як не дивно, але на місці редиски можна знову посіяти цю культуру. Вона дуже легко родить, швидко дає плоди та їй не потрібне додаткове підживлення.

Городник розповів, що потрібно посадити на грядці на місці редиски
Що посадити після збору редиски: 3 найкращі родючі варіанти

Втім, одним з найкращих варіантів є салати. Вони швидко ростуть і можуть бути зібрані вже через кілька тижнів після висадки. Це дозволяє отримати свіжі зелені листки до середини або кінця літа. Різноманітні види салатів, такі як ромен, айсберг або руккола, прекрасно підходять для посадки після редиски.

Ще одним чудовим варіантом є шпинат. Ця зелень відома своєю високою поживністю і може бути висаджена одразу після збору першого врожаю. Він добре росте у теплому ґрунті. Перші листки з’являться через кілька тижнів.

Звертаючи увагу на коренеплоди, можна рекомендувати моркву. Хоча морква має довший період зростання, її ранні сорти можна висадити у липні. Ця культура особливо добре почувається на місці, де раніше ріс редис, завдяки тому, що ґрунт вже добре розпушений, але нижні шари зберегли всі поживні речовини, адже в городини коріння проникає глибше.

Як готувати моркву на салати
Що посадити після збору редиски: 3 найкращі родючі варіанти

Також варто розглянути можливість висадки буряка. Коренеплід добре адаптується до умов після редиски, оскільки потребує аналогічного догляду.

Якщо говорити про капусту, то броколі та кольрабі є чудовими кандидатами. 65-70 днів овочі нарощують стеблобульбу і на початку осені можна вже буде збирати врожай. Сорти Гігант, Віолетта найкраще приживуться.

Не варто забувати про бобові культури. Горох або квасоля можуть стати ідеальним вибором після редиски, збагачуючи ґрунт азотом та покращуючи його структуру для наступних посадок. Сорти “Медовик”, “Первісток” — найкраще підходять для висадки.

Популярне

Подібні новини