Розведіть 1 літр цього на 9 літрів води – і томати забудуть про фітофтору: хитрощі липневої підгодівлі

У липні важливо внести правильну підгодівлю для томатів, щоб спровокувати їх подальший розвиток та захистити від такого небезпечного захворювання, як фітофтора.

Саме в липні ця недуга починає активно поширюватися садовою ділянкою, заражаючи томатні посадки.

Профілактику слід розпочинати ще з кінця червня. Якщо на листі та стеблах ваших кущів з’явилися чорні плями, терміново вживайте заходів, інакше ви ризикуєте втратити довгоочікуваний врожай. Для боротьби з фітофторою добре підійде препарат під назвою Фітоспорін.

Фітоспорін необхідно розвести згідно з інструкцією, вказаною на упаковці, та провести обробку томатів. Цей препарат також рекомендується вносити в лунку під час висадки розсади у відкритий ґрунт. Однак, якщо ви віддаєте перевагу натуральним засобам, приготуйте ефективне добриво на основі молочної сироватки.

Городники розповіли, як захистити томати від фітофтори
Городники розповіли, як захистити томати від фітофтори

Для цього один літр сироватки додають у дев’ять літрів води та добре перемішують. Отриманим засобом обприскують рослини по листу. Першу процедуру слід зробити наприкінці червня, а потім повторити її через декілька днів. Замість сироватки можна також застосувати нежирний кефір.

Ці засоби не лише зупинять розвиток фітофтори, але також активізують зростання томатів, допоможуть утворенню нових зав’язей та прискорять дозрівання врожаю.

Та, звісно, не можна ігнорувати і такі стандартні засоби догляди, як регулярний прикореневий полив, пасинкування, обрізка листя та правильні підживлення.

Всі ці міри в комплексі забезпечать щедрий врожай здорових, яскравих та соковитих томатів. Чого ми вам щиро й бажаємо!

Популярне

Подібні новини