Через цю нестерпну спеку ледь не втратила весь врожай томатів: допоміг тільки цей засіб зі 100 г крейди

Спека може мати негативний вплив навіть на теплолюбні городні культури. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як допомогти помідорам перенести дуже високі температури та зберегти врожай.

Помідори не звикли відносити до проблемних городніх культур, оскільки їх можуть виростити навіть дачники без досвіду, висаджуючи рослину на достатньо освітлених місцях. Проте, коли температура на вулиці підвищується до 30-40 градусів Цельсія, то вже є ризик втратити рослину. Розповідаємо далі, що слід зробити, щоб цього не допустити.

Досвідчені городники стверджують, що під час сильної спеки томати можуть починати скручувати листя або скидати свої зав’язі, що потім впливає на кількість та якість врожаю.

Саме тому при високих температурах під час вирощування томатів, і в теплиці, і на відкритому ґрунті, експерти рекомендують проводити обприскування рослини за допомогою настою звичайної крейди або зубного порошку. Адже завдяки своїй білизні ці засоби здатні на відмінно відбивати ультрафіолетові промені. До того ж, розчин із крейди знижує потребу помідорів у воді. Тому, якщо через якісь обставини ви не змогли вчасно провести полив, хвилюватися не варто.

Як захистити томати від спеки: поради від городників
Як захистити томати від спеки: поради від городників

Крім того, розчин із крейди не тільки захищає рослину від сонця, а ще й є ефективним бар’єром від різних хвороб. Наприклад, гнилі або фітофторозу, які можуть з’явитися через те, що поверхня, на якій утворився сонячний опік, автоматично стає погано захищеною від нападів шкідників та хвороб.

Для того, щоб приготувати крейдяний розчин, потрібно взяти 100 г подрібненої крейди та додати її до 10 літрів води. Далі слід усе дуже ретельно перемішати та перелити у пульверизатор, а потім обприскати цим розчином кущі.

Якщо у вас відсутня крейда, то її можна замінити зубним порошком. Для цього візьміть 3 столові ложки простого зубного порошку та розмішайте його у 10 літрах води. Після цього отриманий розчин необхідно процідити через марлю та провести ним обробку томатів по плодам та листю. Також процедуру рекомендовано згодом провести знову. Наприклад, під час вирощування томатів на відкритому ґрунті повторити обробку потрібно після дощу, а от коли вирощують у теплиці – після того, як з’явилося молоде листя.

Популярне

Подібні новини