Всього 100 г цього на 1 відро води – і морква віддячить потужним врожаєм: рівна, як стріла і солодка, як мед

Щоб виростити добрий урожай моркви, потрібно підтримувати наявність у ґрунті корисних речовин та поживних мікроелементів. Без них морква буде дрібною та несмачною.

Рослина може деформуватися і відставати в розвитку, якщо недоотримає азоту, кальцію, фосфору чи калію. Тому удобрювати моркву можна і потрібно.

З моменту посіву моркви до збирання плодів слід зробити як мінімум 2-3 комплексні підживлення на основі правильних народних засобів. Вносити добрива треба правильно і своєчасно, адже у різні фази зростання потрібні різні добрива. Однією з кращих підживлень для моркви в липні є деревна зола. Якщо листя почало дрібніти, жовтіти, а коренева система ослабла, обов’язково слід вносити калійні та азотні підживлення.

Маленькі плоди і червона наземна частина плоду вказують на дефіцит фосфору. Поганий розвиток кореня і велике бадилля свідчать про нестачу калію. Якщо не забезпечити моркву всім необхідним вчасно, рослина може не лише дати поганий урожай, а й узагалі загинути.

Деревна зола є чудовим засобом для підживлення моркви. Нею можна прокидати землю поряд з морквою, але найкраще зробити зольний настій. Овоч буде дуже радий такому підживленню. Для приготування настою береться 100 грамів деревної золи, розводиться в відрі з водою, настоюється протягом 12 годин і потім проливається морква під корінь.

Експерти розповіли, чим в липні краще підживити моркву
Експерти розповіли, чим в липні краще підживити моркву

Зола забезпечує рослину необхідною кількістю натрію, калію та магнію, фосфором та “підстрьогує” активний розвиток коренеплоду.

Після підживлення ваша морква виросте великою, солодкою та смачною. Окрім корисних компонентів, зола має властивість відлякувати шкідників. Прокидаючи міжряддя золою з інтервалом у 10-15 днів, можна запобігти появі шкідників на ділянці.

Обов’язково скористайтеся нашими порадами, щоб отримати потужний врожай моркви.

Популярне

Подібні новини