За 7 днів до збору поливаю цибулю на грядці цим засобом: головки розміром з кулак і зберігаються до 3 років

У середині липня ще рано викопувати цибулю, але догляд за нею в цей час дуже важливий. Остання підгодівля робиться для того, щоб цибуля була смачнішою, а головки налилися максимально великими.

Підживлення допоможе покращити властивості цибулі під час зберігання та дозволить тримати здорові головки у льоху всю зиму.

Оскільки цибулю викопують на початку серпня, за 10 днів до цього потрібно повністю припинити полив. Тому останню підгодівлю слід робити у середині або в другій половині липня. Азотні добрива в цей час вносити не має сенсу, оскільки замість великих цибулин ви отримаєте через це зелене і величезне пір’я. Підживлення потрібно проводити калієм та фосфором.

Насамперед, треба просипати землю навколо цибулі деревною золою і рясно полити чистою водою по розпушеному ґрунту. Через кілька днів, коли грядка з цибулею підсохне, слід підготувати фінальне добриво, яке допоможе зібрати чудовий урожай. Добриво готується за день до поливу, оскільки всі речовини повинні повністю розчинитися і віддати воді свої корисні властивості.

Городники розповіли, чим підживити цибулю за тиждень до збору врожаю
Городники розповіли, чим підживити цибулю за тиждень до збору врожаю

Налийте теплу воду у відро, а за день до внесення добрива додайте по одній столовій ложці суперфосфату та сірчистого калію. Отриманий розчин гарненько перемішайте та залиште настоюватися на добу.

Наступного ранку отриманим добривом з відра полийте ваші цибулеві грядки на городі. І вже за 2 тижні можна буде зібрати врожай крупної та соковитої цибульки.

Обов’зково скористайтеся нашими городніми лайфхаками. щоб самостійно тпереконатися в їхній ефективності. Бажаємо успіхів та потужного врожаю!

Популярне

Подібні новини