Зробіть таке підживлення в серпні – і перці сипатимуться з кущів до перших морозів: порада на вагу золота

У серпні перці необхідно поливати трохи менше, ніж у липні, але достатньо для того, щоб коріння постійно були зволоженими, особливо при внесенні добрив.

Рослина не зможе засвоювати корисні мікроелементи із сухого ґрунту, а добрива, внесені в сухий ґрунт, не потраплять до коріння куща.

Через низьку концентрацію вологи у ґрунтовому розчині рослини отримують менше харчування, стають нестійкими до хвороб та шкідників, і швидко припиняють плодоносити. Але й надмірне зволоження ґрунту та добрив також не є бажаним. Тому перці поливаємо 1-2 рази на тиждень і вносимо у середині серпня фінальну підгодівлю цього сезону, оскільки навіть найпізніші сорти перцю в теплицях будуть плодоносити максимум до початку вересня.

Чим же підгодувати перці? Звичайно, найкраще підійдуть калійно-фосфорні добрива. Відмінно підійдуть монофосфат калію, суперфосфат, калімагнезія та сірчанокислий калій. Будь-яке з цих добрив беремо по 15 грамів на відро води, ретельно розмішуємо і поливаємо під корінь.

Городники розповіли, чим підгодувати перці в серпні
Городники розповіли, чим підгодувати перці в серпні

Калієва селітра у серпні вже не підходить, бо це азотовмісне добриво, яке сприятиме розвитку зеленої маси, але в цей час розвивати листя та плоди одночасно рослина вже не зможе.

Щоб отримати ще більший ефект від цих добрив, найкраще зробити листове підживлення обприскуванням – так корисні мікроелементи значно швидше засвоюються, нехай і у трохи менших кількостях. Гній, перегній та курячий послід також не вносимо, зате можна використовувати настій з деревної золи для поливу перчиків.

Для захисту від хвороб на фінальні кілька тижнів можна обприскати перці борною кислотою – вона не сповільнить, а навпаки може прискорити формування зав’язей на кущі.

Популярне

Подібні новини