Цей перевірений засіб 10 г на 10 л води вже роками допомагає моїй моркві приносити рясний рожай

У липні морква починає стрімко рости та формувати свої коренеплоди. Тому в цей час вона потребує правильного підживлення. Дізнайтеся, як приготувати корисне добриво для солодкого врожаю.

Як стверджують експерти, одними із найбезпечніших та найдієвіших способів підживлення моркви є використання органічних добрив. Зокрема, перегній або компост здатні збагатити ґрунт органічними речовинами та допоможуть моркві краще засвоювати корисні речовини.

Щоб виростити солодкі коренеплоди моркви, рекомендується проводити підгодівлю за допомогою добрив на основі калію та фосфору, оскільки вони впливають не тільки на розмір коренеплодів, а й покращують розвиток коріння та підвищують солодкість рослини. Проте не менш важливим є також і азот.

Цим "чудо" розчином обов'язково варто підгодувати моркву у липні
Цим “чудо” розчином обов’язково варто підгодувати моркву у липні

Крім того, слід підгодовувати також і бадилля моркви за допомогою борної кислоти (на 10 л води 2 г). Рекомендується спершу трішки нагріти один літр води, а після цього розвести все у дев’яти літрах, щоб легко розчинити борну кислоту. Потім цим розчином варто провести обприскування листя. Дану підгодівлю слід здійснювати на початку серпня. Це допоможе моркві набрати додаткових сил для формування великого, солодкого та хрусткого врожаю.

Щоб досягти максимального результату врожаю, можна приготувати наступний “потужний” розчин. Спочатку у великій ємності необхідно розвести монофосфат калію чи сульфат калію (на 10 літрів води 1,5 столові ложки) та ретельно перемішати. Потім в іншій посудині потрібно змішати цибулеве лушпиння та золу (на 10 літрів води 1 літр), дати їм настоятися добу, а вкінці процідити. Наступним інгредієнтом буде борна кислота (на 10 літрів води 10 грамів), яку необхідно розвести у малій кількості трішки теплої води, а потім додати в головний склад добрива. Після цього необхідно об’єднати зольно-цибулевий настій, мінеральні добрива (монофосфат калію чи сульфат калію) та борну водичку. Готовим розчином слід полити міжряддя та листя моркви.

Популярне

Подібні новини