Дід-городник завжди закопував старий чобіт у землю: кожен рік врожаю все більше! Сусіди тихо заздрять

Навіщо, здавалось би, закопувати старий чобіт на городі? Це що, прикмета така? Розповідаємо, що це за лайфхак, який допоможе вберегти врожай від підземних гостей.

Кожен дачник, хоч раз у житті, стикався з появою кротів. Вважається, що ці маленькі істоти досить невинні і їхня підземна діяльність — нешкідлива, а навпаки дуже корисна, адже тваринки поїдають личинок, жуків, які потенційно можуть уразити врожай. Втім, це лише половина правди.

Ці підземні гості люблять приходити на доглянуті ділянки, де є пухкий добре зволожений ґрунт. Так їм легше копирсатися та проривати собі тунелі. З’являються кроти зазвичай після затяжних злив, коли активізуються дощові черви, улюблена пожива, цих тваринок. І хай би на цьому все завершилось, але ні! Хутряні землерийки, прокопуючи свої ходи, руйнують кореневу систему насаджень, а також приваблюють мишей, які слідом ідуть тунелями та підгризають коренеплоди.

Експерти розповіли, як без витрат вивести кротів з городу

Є безліч засобів, як позбутися цих непроханих ненажер. Городники розповідають на форумах, як користуються саморобними пастками.

Для того, щоб упіймати кротів, можна скористатися звичайним чоботом. Спочатку необхідно розрити кротовий хід і викопати на його дні яму, куди опустити взуття. Його широка частина, тобто халява має бути направлена вниз, а підошву вирівнюємо з поверхнею землі. Важливо дуже точно попасти у кротовину, аби чотирилапий не обійшов мешти та не проклав новий тунель.

Експерти розповіли, як без витрат вивести кротів з городу

Верх кротовини накрийте картонкою та присипте землею. Кріт, слідуючи по своєму ходу, потрапить у пастку. Його потім буде легко дістати та спровадити подалі від вашої ділянки.

Окрім цього, є й інші гуманні методи, які можна застосувати для виведення цих істот. Зокрема на допомогу прийдуть новомодні ультразвукові відлякувачі. Вони видають неприємні звуки для тварин, але людське вухо не сприймає їх. Так тихо і гуманно ви зможете прогнати шкідників.

Можна поекспериментувати з рослинами, що мають різкий запах. Такі види, як рицина, цибуля, часник та нарциси, відлякують кротів. Посадивши їх по периметру городу, ви можете створити природний бар’єр.

Популярне

Подібні новини