Пустоцвіт на огірках більше не проблема: ці прості городні хитрощі бабусі Олі змусять кущі рясно плодоносити

Дуже часто при вирощуванні огірків навіть на зовні здоровому і сильному кущі можуть рясно формуватися пустоцвіти. Через них урожайність сильно падає, а іноді й взагалі пропадає повністю.

Щоб цього не сталося, кущам потрібне світло, волога, тепло та правильні підживлення.

Своєчасно поливайте огірки тільки теплою водою, щоб рослини не відчували стрес і не втрачали свій імунітет. Забезпечте огіркам гарне сонячне світло, але не допускайте буйного росту листя та стебел, щоб не було затінення. Обрізайте, підв’язуйте, але не допускайте, щоб кущ був у тіні. І ніколи не допускайте перекосу у харчуванні.

Якщо в ґрунті буде надто багато азоту, буде наростати лише зелена маса, а цвітіння та плоди страждатимуть. До цвітіння годуйте огірки азотними добривами, а вже під час цвітіння вносите суперфосфат та калійні добрива. Можна використовувати деревну золу – вона дає багато фосфору та калію.

Городники розповіли, як вирішити проблему пустоцвітів на огірках
Городники розповіли, як вирішити проблему пустоцвітів на огірках

Але що робити, якщо пустоцвіти вже з’явилися? Насамперед, припиняємо полив, поки земля не підсохне, а листя не почне в’янути. Потім поливаємо теплою водою, і жіночі квітки почнуть зав’язуватися. Вуглекислий газ теж стимулює появу жіночих квіток та зав’язей, тому можна розпушити ґрунт і обкласти кущ гноєм.

Якщо прищипнути верхівки куща правильно, бічні батоги почнуть рости інтенсивніше, що збільшить урожай та зменшить загущеність куща для створення оптимальних умов. А щоб запилення жіночих квіток було більш інтенсивним, досвідчені дачники рекомендують обприскати рослини сумішшю води та меду – це привабить бджіл, і запилюваність буде дуже гарною.

Не допускайте появи пустоцвітів, але якщо це трапилося, тепер ви знаєте, як з ними боротися.

Популярне

Подібні новини