Томати тепер не бояться ані дощів, ані спеки: дешевий дідусів спосіб, якому 20 років, працює на ура

Щоб виростити рясний врожай соковитих томатів, за ними потрібно гарно доглядати. І, звісно, не забувати про підживлення. Про одне з них і піде мова в нашій статті.

Завжди хочеться збирати якнайбільше томатів. Щороку городники прагнуть отримати врожай томатів раніше і солідніше, але серпень постійно вставляє палиці в колеса. То рясні дощі призведуть до загнивання кущів або захворювання на фітофтору, то шкідники налетять, то ще щось станеться.

Проте досвідчені дачники знають, які підживлення потрібно давати, щоб зелень томатів залишалася здоровою якомога довше, а плоди швидко формувалися та визрівали.

Для покращення та стимуляції зміцнення кореневої системи, а також для спрямування всіх поживних мікроелементів у плоди, у серпні можна використовувати безазотне добриво під назвою монофосфат калію. У ньому немає хлору, важких металів, і навіть якщо перевищити дозування, воно не нашкодить рослинам, адже зайві мікроелементи підуть у глиб ґрунту.

Експерти розповіли про серпневе добриво для томатів
Експерти розповіли про серпневе добриво для томатів

Препарат дозволяє зберегти зав’язі, збільшує терміни лежкості томатів, підвищує якість та смак плодів. Зазвичай досвідчені дачники беруть 20-грамову пачку, і її вистачає на цілий сезон. На один літр води потрібно взяти всього 10 грамів сухого добрива. Також на цей обсяг можна додати одну таблетку бурштинової кислоти як додаткового стимулятора засвоєння корисних речовин.

У сухому вигляді вносити монофосфат калію не варто, тому що він не розчиниться у землі, і ви просто втратите час. Таке добриво у серпні обов’язково використовується після затяжних дощів як «швидка допомога» для відновлення запасів калію, який завжди вимивається рясними зливами. Це абсолютно безпечне добриво, яке не закисляє ґрунт, не шкодить людині і домашнім тваринам, і на рослини надає дивовижний цілющий ефект.

Популярне

Подібні новини