Підслухала в черзі на базарі, що з’їсти та випити на ніч для хорошого сну – будете спати як немовлятко

Для загального здоров'я дуже важливою складовою є якісний та міцний сон, оскільки він допомагає зберегти мозок здоровим, зміцнити імунну систему, а також оптимізувати метаболізм.

Більшість людей навіть не підозрюють, що поліпшити сон можуть не лише медитація та медикаменти, але й певні продукти, які сприяють глибокому сну. Розповідаємо далі у матеріал, що можна з’їсти перед сном, щоб легко заснути та проспати аж до самого ранку без пробуджень.

Для того, щоб добре спати вночі, варто звернути увагу на те, що ви їсте перед сном, оскільки деякі продукти містять речовини, які можуть покращити якість сну. Наприклад, волоські горіхи та мигдаль багаті на магній. Тому якщо в організмі спостерігається дефіцит цього елементу, тоді сон і буде неспокійним – будь-який звук може вас розбудити. До того ж, у волоських горіхах є триптофан – амінокислота, необхідна для синтезу мелатоніну та серотоніну, які сприяють глибокому сну.

Для нормалізації м’язової активності і запобігання нічним судомам фахівці рекомендують з’їсти сир, який є джерелом кальцію. Рис, який містить досить високий глікемічний індекс сприяє підвищенню рівня триптофану, а зелень, така як капуста, салат або шпинат, додасть важливих поживних речовин.

Сплю як немовля, а все тому, що перед сном з'їдаю хоча б один продукт із цього списку
Сплю як немовля, а все тому, що перед сном з’їдаю хоча б один продукт із цього списку

Мед допоможе підвищити рівень інсуліну, завдяки чому триптофан швидше досягне мозку, а тунець забезпечить вас вітамінами групи A і B, йодом і залізом, зокрема, важливим для виробництва серотоніну вітаміном B6. Він також міститься у часнику та фісташках, однак часник на ніч може призвести до неприємного запаху з рота вранці.

Крім цього, як перекус, що сприяє сну, рекомендують омари або креветки, хоча це не завжди доступний і економічний вибір. Однак існує ще багато інших продуктів, які можуть допомогти вам заснути і міцно спати до самого ранку.

Тепер, коли ми вже розглянули список рекомендованої їжі, варто поговорити про те, що можна пити перед сном для якісного відпочинку. Відтак, якщо вам не хочеться їсти пізно ввечері, але заснути важко, чудовим вибором стане ромашковий чай. Він не лише допомагає розслабити м’язи, але й заспокоює нервову систему. Цей напій також зменшує рівень тривожності і часто використовується для полегшення мігреней та головних болів. Ще один варіант – чай із маракуї, який багатий на вітаміни, що сприяють нормалізації сну.

Варто також звернути увагу на вишневий сік, оскільки він сприяє підвищенню рівня мелатоніну в організмі, що є надзвичайно важливим для глибокого та спокійного сну.

Популярне

Подібні новини